926(25) Thomas Harris “Raudonasis drakonas”

Estimated read time 2 min read

Thomas Harris “Raudonasis drakonas”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Apie Hanibalą Lekterį lyg šiol žinojau tik kelis dalykus: jis yra knygos (kiek ir kokių knygų yra aš nežinojau) personažas, kuris valgo žmones. Jis yra kelių ekranizacijų personažas. Ir dar žinojau, kas ekranizacijose suvaidino. Viskas. Ir kol marinavausi neskaitadieniuose ir visiems skundžiausi, kiek laiko jau neperskaičiau nė žodžio, man instagrame pasiūlė paskaityti apie Hanibalą. Tiksliau iš kalbos išėjo, nes kas galėtų pagalvoti, kad aš jo neskaičiusi. O neskaičiusi, nes yra kartais kažkokia nepaaiškinama atmetimo reakcija. Aš net nežinojau, kad šios knygos ne šiaip kažkokie siaubiakai, o visai tradiciniai detektyvai.

Taigi, aš susižiūrėjau eiliškumą, susiradau knygas ir neskaitadieniai baigėsi. Šiuo metu esu kažkur trečios knygos pabaigoje.

“Raudonajame Drakone” Lekteriui skirta gana mažai vietos, jis toks tarsi ir epizodinis veikėjas, kuris pilnu ūgiu išsiskleidžia kitose istorijose. Tačiau ir be jo yra ką veikti, nes FTB pareigūnams reikia pričiupti pilnaties psichą, kuris skerdžia šeimas. Įtariu, kad tais laikais, kai knyga buvo parašyta, sukėlė ažiotažą. Dabar mes jau išlepinti skandinaviškų monstrų, tai vienas kitas pasiautėjimas su veidrodžių šukėmis labai nebenustebins.

Kadangi gana stiprių ir dar neskaitytų detektyvų rasti sunku, tai šį tikrai užskaitau!

Oficialiai: Žudikas vardu Fransis Dolarhaidas dirba filmų ryškinimo laboratorijoje ir čia renkasi aukas gerai išstudijavęs jų namų filmukus. Jis tiesiog apsėstas Viljamo Bleiko makabriško paveikslo Didysis Raudonasis Drakonas ir moteris, apsisiautusi saule. Dolarhaidas šventai tiki, kad jo viduje tūno drakonas – visų jo demoniškų poelgių įsikūnijimas…
Vilas Greihamas gali pasigirti bauginančia Dievo dovana: gebėjimu persekioti pabaisas. Dirbdamas FTB jis sugavo du žudikus maniakus. Dabar agentas vėl išsiruošė į medžioklę.
Ritualinis žudikas smogė du kartus – išžudytos dvi šeimos. Greihamas turi sučiupti jį iki kitos pilnaties, kol nežuvo dar viena šeima.
Sugauti rafinuotą maniaką padės kitas blogio genijus. Ir jo vardas jums bus pažįstamas… 

Žymos sau: KPS: 304  Ke 2017 01 22

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos.

+ There are no comments

Add yours