1397(72) Toshikazu Kawaguchi “Kol dar neatšalo kava“

Estimated read time 2 min read

Veni Vidi knygos (ex Šiukšlynėlis) atsiliepimas: Toshikazu Kawaguchi “Kol dar neatšalo kava“

Faktas, kad japoniškos knygos yra kitokios. Kartais keblu įsijausti į dviejų mylimųjų pokalbius, kai jie vienas į kitą kreipiasi pagarbiai ir visai kitaip nei mums įprasta. Tačiau tas kitoniškumas ir traukia, ką čia slėpt.

“Kol dar neatšalo kava” yra knyga apie tai, ar įmanoma ištaisyti praeitį, jei atsiranda tokia galimybė. Yra tokia kavinė, kurios lankytojai gali nusikelti laiku atgal (arba pirmyn). Tačiau jie turi išpildyti daug sąlygų. Persikelti laiku įmanoma tik sėdint ant tam tikros kėdės, kurią paprastai užėmusi moteris vaiduoklė. Tad tenka laukti, kol ji atsikels. Susitikti praeityje galima tik su tais, kurie yra lankęsi minėtoje kavinėje. O bendrauti tik tol, kol neatšalo kava. Dar viena sąlyga – neįmanoma nieko pakeisti.

Taigi, atrodytų, kam iš viso to reikia? Tačiau negalėdami pakeisti įvykių visi keliautojai laiku vienaip ar kitaip pasikeičia patys. Romanas pasakoja apie kelis žmones pasiryžusius šiai kelionei. Na, o man kūrinys pasirodė šiltas ir jaukus, kaip tik toks, kokį malonu skaityti (ar klausyti, kaip dariau aš) niūriomis žiemos dienomis.

Visada galima stebtelėti ir panagrinėti, ką keistumėte, jei tik turėtume tokią galimybę. Ar yra žmonių, kuriuos norėtume pamatyti bent kelias minutes, nors ir žinome, kad likimo nepakeisime? Aš pagalvojau tokias mintis. Gal ši knyga ir neapverčianti gyvenimo, bet ji miela, kokių mano repertuarą dažnai trūksta.

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.71

Knygos žanras: romanas

Leidykla: Baltos lankos
Puslapių skaičius: 256
Vertėjas:  Gabija Enciūtė

*Audio knygą pirkau baltoslankos.lt.lt, popierinė versija – leidyklos dovana


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours