1316 Alan Brennert „Molokajo sala“

Estimated read time 2 min read

Alan Brennert „Molokajo sala“

Mano komentarai: Leidykla kažkodėl iš pradžių išleido antrą šios serijos dalį apie pagrindinės veikėjos dukrą. Atsiliepimai buvo puikūs, tačiau dabar mano norą kiek atmušė ši – pirmoji. Knygoje pasakojama apie havajietę, kuri vaikystėje susirgau raupsais ir viena vienužė išsiunčiama į koloniją saloje. Čia nugyvena beveik visą savo gyvenimą.

Iš vienos pusės istorija visai įdomi, nes tos kolonijos būta iš tiesų. Tačiau pasakojimas labai lakoniškas ir nekeliantis jokių emocijų. Viena, nuo šeimos atskirta mergaitė patenka ten, kur visi sužaloti ligos. Ir ką? Ir nieko. Vienuolyne beveik smagu, jokios didelės įtampos apart natūralų liūdesį. Gyvenvietėse irgi visi gyvena atsipūtę, valdžia visko duoda, tai sau vargo nemato. Tik ar iš tiesų taip buvo? Įtariu kur kas šiurpiau ir kai šiaip knygose baisumai būna koncentruoti ir tai, kas nutinka veikėjams gal net kiek perdėta nes surinkta iš šimto realių patirčių, tai šioje knygoje atrodė atvirkščiai – palengvinta ir supaprastinta. Net ir žiauresni atvejai pateikiami tarsi per nuotolį. Na užmušė, na nelabai gerai, na gyvenam toliau.

Nesigailiu, kad skaičiau, nes informacine prasme man tikrai buvo įdomu, bet emocijų net wiki kartais daugiau sukelia. Tiesa, daug kas tvirtina, kad „Molokajo salos dukra“ tikrai daug geresnė. Turiu, tad tikrai kažkada prisiruošiu.

Puslapių skaičius: 512
Knygos kilmė: leidyklos dovana.
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas.

 

 

 

+ There are no comments

Add yours