142(33) Peter James "Klasta ir viltis"

Peter James “Klasta ir viltis”
Mano įvertinimas: 2/3 ( 1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: detektyvai yra vienas iš labiau mėgiamų žanrų. Šią knygą pasiėmiau perskaičiusi aprašą ant nugarėlės. Skambėjo gana originaliai ir baugiai, ypač apie karstą ir avariją. Iš esmės knyga atsipalaidavimui. Rašymo stilius įprastas: šiek tiek policininko pasvarstymai ir asmeninio gyvenimo peripetijos, šiek tiek aukos minčių, šiek tiek dar kažkieno. Daug intrigėlių, paslaptėlių ir įtempto siužeto. Kaip visada laviruojama su informacija – jau viską žinai ir stebiesi, kaip gi čia dar pusė knygos liko. Po to paaiškėja naujų detalių, atsiskleidžia neminėtų ryšių. Visai maloniai per pusdienį ir susiskaitė.
Oficialiai: ketinančiam netrukus susituokti Maiklui Harisonui keturi draugai per bernvakarį nusprendžia iškrėsti makabrišką pokštą – neblaivų būsimąjį jaunavedį paguldo į karstą ir palaidoja gyvą. Palikę užkastą žmogų, linksmai kleganti įkaušusių bičiulių kompanija skuba tęsti linksmybių, ketindama po kelių valandų “palaidotą” draugą išvaduoti, bet… netikėtai per automobilių katastrofą visi žūsta. Vienintelis Maiklo ryšys su pasauliu – psichiškai neįgalus vaikinas, avarijos vietoje radęs portatyvų radijo siųstuvą.
Dingusiojo Maiklo Harisono paieškai ima vadovauti detektyvas Rojus Greisas, kuriam vis didesnį įtarimą kelia Maiklo sužadėtinė ir verslo partneris. Ar jie iš tiesų nenumano, kas galėjo nutikti tą lemtingą vakarą?..
Greisas atskleidžia vieną apgavystę po kitos, klasta keičia viltį, viltis – dar siaubingesnę klastą, o laikas vis eina, skaičiuodamas paskutines karste įkalinto Maiklo gyvenimo valandas…

Puslapių skaičius: 352
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2010 01 25

3Comments

Add yours
  1. 3
    Pluduras

    “Suvalgiau” per tris dienas… įtraukė ir nepaleido, kol nesužinojau kuo viskas baigsis.

+ Leave a Comment