440(114) Marina Achmedova "Mirtininkės dienoraštis. Chadiža"

Marina Achmedova “Mirtininkės dienoraštis. Chadiža”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano nuomonė: Tuštybių mugė. Toks yra paprastų kaimo ir miesto Kaukazo gyventojų gyvenimas. Kaime visiems rūpi tik kiek žiedų padovanojo jauninkio šeima, kiek patiekalų buvo ant stalo, kiek sijonų per metus pakeitė marti. Ir dar svarbiausias rūpestis yra, kad prieš kaimynus nebūtų gėda.
Mieste jaunuoliams terūpi kokio gyvūnėlio kailiniai ant pečių, kokio modelio mobiliakas, ir ar egzaminus pats laikai, ar už pinigus. Už pinigus, aišku, yra geriau. Ne taip gėda. Viskas perkama. Nuotakos, diplomai, kilimai, draugystė.
Visa šita tuštybių mugė gerokai įsiėdė, kad nieko kito ir nepastebėjau.
Oficialiai: Ši knyga – tai nuoširdus ir atviras mergaitės iš Dagestano dienoraštis. Jame Chadiža paprastai ir kasdieniškai aprašo savo jausmus, mintis, išgyvenimus, ryškesnius įvykius. Mergaitė nuo pat vaikystės mokosi suvokti, kas yra Alacho bausmė, o kas dovana, kodėl nuolat reikia rinktis tarp gera ir bloga. Paaugusi Chadiža išvyksta studijuoti į miestą, kur pilna mažame kaimelyje užsaugusiai merginai nepažįstamų pagundų. Čia taip pat reikia rinktis, tik labai sunku suprasti, kas iš tiesų gerai, nes dažnai blogis slepiamas po tikėjimo ir nuoširdumo kauke.
Puslapių skaičius: 368
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2012 08 13

2Comments

Add yours
  1. 1
    audrius

    o man patiko. ir ta tustybiu muge, manau, specialiai parodoma kaip fonas, kuriame ir kuriasi fundamenstalistiniai judejimai, mat vertybinio pagrindo kaip ir nera. sumaistis gyvenime veda prie butent to, kuo viskas ir baigiasi.

+ Leave a Comment