1483(58) Kōtarō Isaka “Žudikų traukinys”

Estimated read time 2 min read

Veni Vidi knygos (ex Šiukšlynėlis) atsiliepimas: “Žudikų traukinys”

Aš net nežinau, kokių lūkesčių turėjau šiai knygai. Tikėjausi kažko smagaus, nuotykių, trilerio, japoniško neįprastumo? Viską ir gavau, tik gal ne tokiomis proporcijomis, kokiomis norėčiau.

Nors knygoje herojų labai daug, pagrindinis lyg ir yra tas, kuris turi įsėsti į traukinį, pavogti lagaminą ir išlipti kitoje stotelėje. Tačiau bičas įsitikinęs, kad jam nepasiseks. Nes visada nepasiseka. Ir aišku, nepasiseka. Jis vaizduojamas tarsi kerėpla, kuriam jei tik gali nutikti kažkas blogo, tai ir nutiks. Kita vertus, vyrukas visada išlipa sausas iš balos, yra vertinamas užsakovų, o kaip aiškėja toliau, geriau jau to žioplio nenuvertinti. Gal tai toks amplua?

Tada sutinkam Citriną su Mandarinu. Du samdomus žudikus, kuriuos visi laiko dvyniais, tik jie labai skirtingo charakterio bei intelekto ir kiekvienas savo būdu bando spręsti kylančias problemas. Jų dialogai – labai smagi knygos dalis.

Čia dar yra senukai, kadaise buvę legendiniais žudikais. Ir jaunas mokinukas, kuriam autorius priskyrė sociopato rolę. O kiek dar smulkių nusikaltėlių! Ir visi viename traukinyje, visi kažkaip susiję ir vieni kitiems trukdantys.

Tad žinoma, kad skaityti smagu, gal tik vietomis man iki galo nebuvo suprantamas japonų humoras. Atrodytų tokia knyga bus tikras vos ne holivudinis trileris, bet čia gi atsiranda ir tokių filosofinių, psichologinių, sociolioginių intarpų. Ne visur man jie tiko. Tad ir įspūdis apie knygą liko dvejopas. Ir patiko, ir kažkaip kitaip aš visko norėjau. Esu tikra, kad šis romanas puikiai tinka audio versijai.

Mano įvertinimas: 3/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.82

Knygos žanras: trileris

Leidykla: Baltos lankos
Puslapių skaičius: 528
Vertėjas: Miglė Dumšaitė-Červokienė

*knygą padovanojo leidykla


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours