1484(59) Blue Jeans “Stovykla”

Estimated read time 2 min read

Veni Vidi knygos (ex Šiukšlynėlis) atsiliepimas: Blue Jeans “Stovykla”

Aš nežinau, kokią žinutę leidykla nori pranešti užrašu “trileris jaunimui”, bet aš jį interpretuoju taip: tai bus greitas skaitinys apie jaunus žmones, kuriam nebūdingos ištęstos vietos ir kiti įsitraukimą mažinantys dalykai. Mano įsivaizdavimą “Stovykla” atitiko.

Siužetas vadovėlinis: į uždarą aplinką surenkami skirtingi žmonės, o tuomet vienas po kito jie ima mirti. Primena A. Kristi? Na, ji čia tikrai ne kartą minima.

Skaitytojas sutinka dešimt jaunuolių, kurie yra šių laikų žvaigždutės. Tai tiktokeriai, jūtūberiai, influenseriai, garsenybės iš muzikos, literatūros ar sporto pasaulio. Visi jie labai populiarūs, visi turi juodų paslapčių ir visi pasirašo dalyvauti keistame žaidime. Vienas milijonierius ieško sau įpėdinio ir vat toje uždaroje stovykloje vaikiai mokysis verslo, psichologijos ir kitokių disciplinų, o turtuolis nuspręs, kuris jų yra verčiausias perimti imperiją.

Idėja, kaip minėjau nėra nauja, bet kaip ir visada įtraukianti. Veikėjai savotiški, bet manau autorius ir neturėjo tikslo pavaizduoti juos simpatiškais. Gal tik galėjo toms asmenybės skirti daugiau laiko. Geriau mažiau žmonių, bet kiekvienas su tam tikra vieta istorijoje, ar ne? Kas man kliuvo, kad viskas (žmogžudystės) prasideda gana dirbtinai. Tikimės, turim gauti ir gaunam. Veikėjų reakcijos į įvykius šiek tiek neišdirbtos. Daug kur suskubėta. Tačiau visumoje lūkesčius atitiko, susiskaitė greitai ir smagiai.

Mano įvertinimas: 3/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.84

Knygos žanras: trileris

Leidykla: Alma Littera
Puslapių skaičius: 416
Vertėjas: Vita Šileikienė

*knygą padovanojo leidykla


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours