1482(57) William Golding “Musių valdovas”

Estimated read time 2 min read

Veni Vidi knygos (ex Šiukšlynėlis) atsiliepimas: William Golding “Musių valdovas”

Sunku man vertinti klasiką. Nes anais laikais ir rašė žmonės mažiau eksperimentuodami ir konkurencijos tokios gal nebuvo, tad pirmas originalesnis kūrinys jau žiū ir ažiotažas. Pvz., dabar kokios “Bado žaidynės” irgi galėtų būti nagrinėjamos, kaip kūrinys, kuris kelia klausimus apie nužmogėjimą, bet gi knyga pramoginė, nėra nuobodi, tad tokioms diskusijoms turbūt nebėra tinkama. Na, o “Musių valdovas” ko gero visokių išlikimų uždaroje erdvėje pradininkas.

Jaunų berniukų lėktuvas nukrenta negyvenamoje saloje. Atrodytų baisu, bet be suaugusiųjų visi pasijunta laisvi. Na, anuomet vaikai augo kitaip. Berniukai šiek tiek bando organizuotis, bet greitai viskas visiškai pakrinka. Pakrinka iki tokios ribos, kad ir keliami klausimai, kur riba tarp žmogaus ir gyvulio.

“Musių valdovą” jau bandžiau kažkada skaityti, o dabar galiausiai perklausiau. Nesu sužavėta, nes kaip sakiau, nesu tas žmogus, kuris gyveno anuomet, kai ją rašė. Dabar mes pasaulyje matėm tiek, kad sunku tokia knyga save sukrėsti ar pakrutinti smegenis apie visus tuos gana tiesiogiai užduodamus klausimus.

Mano įvertinimas: 3/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.69

Knygos žanras: klasika, romanas

Leidykla: Alma Littera
Puslapių skaičius: 312
Vertėjas: Aleksandra Dantaitė

*knygą klausiau audiotekoje


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours