527(51) Frederick Forsyth "Afganas"

Frederick Forsyth “Afganas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – nors ir skaitomas, ale vistiek šūdas, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Liaupsinamos “Šakalo dienos” neįveikiau, bet labai patiko “Karo šunys”, todėl pabandžiau ir trečią kartą. Autoriaus stilius aiškus ir nekintantis – buvęs žurnalistas romaną rašo lyg straipsnį. Bent jau toks jausmas apima, lyg paėmus ilgą ir įdomų straipsnį, kuriame pasakojama: tas padarė tą, anas šitą, tie atplaukė, o anie nubėgo, tada tie susitiko, ir tada nutiko. Paprasta, švaru. Netrukdo jokie vidinių dramų aprašinėjimai ir pan. Jums autorius parašys, kad herojų smarkiai tardė, bet nedetalizuos, kaip tas jautėsi :). Faktai faktai faktai.
Šioje knygoje labiau susipažinau su musulmonų fanatikais. Labai teisingas romanas. Man. Nes aš visada būnu ta, kuri nemato bėdos paprastų musulmonų invazijoje. Nes paprasti žmonės ir fanatikai visai nėra tas pats, nors ir tie, ir anie tiki Alachu. Skaitykit “Afganą” jei norit sužinoti kaip prieinama iki lėktuvų skraidinimo į dangoraižius. Skaitykit, jei norit sužinoti kaip vykdomos visokios slaptos gynybinės ir puolimo operacijos. Gal ši istorija ir išgalvota, bet lygiai taip pat nutinka. O dar įsivaizdavus, kad visokie slaptų žinybų dalykėliai toli gražu neatskleidžiami tokiose knygelėse, tai fantaziją galima įsiūbuoti iki begalybės. Nepamirškit pamojuoti palydovui!
OficialiaiRomano siužetas – didžiausia „Al Kaidos“ teroristinė operacija, pranokstanti 2001 metų rugsėjo vienuoliktosios tragediją. Britų ir amerikiečių žvalgybos sužino apie rengiamą grandiozinį teroristų išpuolį, tačiau nei kur, nei kada jis įvyks, nėra aišku. Priimamas sprendimas – infiltruoti vieną savo agentų į teroristų tinklą. Geriausiai šiai užduočiai atlikti tinka buvęs specialiosios paskirties pajėgų kariškis Maikas Martinas – juodbruvo gymio (jo senelė kilusi iš Vakarų Bengalijos), mokęsis Irake, sovietų okupacijos metais Afganistane talkinęs mudžahedams, kalbantis arabų ir puštūnų kalbomis. Būtent jis turės apsimesti Gvantanamo įlankoje kalinčiu vienu iš aukštų teroristinės organizacijos vadeivų afganistaniečiu Izmatu Khanu ir leistis į pavojų kupiną, dramatišką kelionę.
Puslapių skaičius: 310
e-knyga.
Perskaityta 2013 02 28
[table id=40 /]
1Kainos surinktos 2012 03 01
2Siuntimo kaina = kaina už vienos knygos pristatymą Lietuvoje/į Lietuvą, renkantis pigiausią siūlomą siuntimo būdą.
3Bendra knygos ir pristatymo kaina perkant tik vieną šią knygą.
4Kaina versta į litus pagal valiutos.lt nurodomą kursą.
 

+ There are no comments

Add yours