963(62) Clare Mackintosh “Matau tave”

Estimated read time 2 min read

Clare Mackintosh “Matau tave”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: kartais man knygos atrodo blankios, kad jas prisimenu tik todėl, kad susieju su tuo metu patirtais įspūdžiais. Pvz., šią skaičiau Saremos saloje. Labai jaukioje aplinkoje ir mielomis aplinkybėmis. O pradžia, dar namuose, buvo itin nuobodi ir praktiškai privedė prie neskaitadienių, tik nuo pusės įsivažiavau.

Istorija šokinėja tarp kelių veikėjų. Moteris, kuri kiekvieną dieną važinėja metro pamato savo nuotrauką laikraštyje, šalia pažinčių skelbimo. Po kiek laiko suveda galus, kad kitos pažinčių skelbimuose matytos “kolegės” po truputį žudomos. Kita veikėja – daug vidinių problemų turinti policininkė, nužeminta iš aukštų pareigų. Ji, aišku, vienintelė, kuri taip pat pamato sąsają tarp įvykių ir imasi tyrimo.

Nuobodu pradžioje buvo dėl to, kad abi istorijos linijos buvo tokios be intrigos, kiekviena moteris knisinėjosi savo jausmuose ir šie tikrai ne patys įdomiausia. Na, bet įsibėgėjo veiksmas, pasidarė įdomiau.

Labai pusėtina knyga gerų detektyvų ir trilerių mėgėjams tikrai neįtiks, bet šiaip nieko ir labai blogo. Nors antraštės rėkia priešingai.

Oficialiai: Mes visi įpročių vergai. Kiekvieną dieną rengiesi tą patį paltą, kasryt išeini iš namų tuo pačiu metu. Autobuse arba traukinyje turi mėgstamą vietą, gerai žinai, kuris eskalatorius juda greičiausiai. Visa tai žinai tu, ir visa tai žinau aš. Nusistovėjusi tvarka leidžia tau jaustis saugiai. Nusistovėjusi tvarka ir pražudys tave.

Viskas prasidėjo, kai Zoja Volker atsitiktinai aptinka savo nuotrauką London Gazette skelbimų skiltyje. Nurodytas tik telefono numeris ir interneto svetainės adresas www.suraskvienintele.com. Gal tai nekaltas pokštas? Gal tai tik į ją labai panaši moteris? Kiekvieną dieną tame pačiame laikraštyje vis kita moteris. Tokia pat neryški nuotrauka, telefono numeris ir nuoroda į tinklalapį. Kai Zoja atpažįsta vieną nužudytą merginą, ją ištinka panika – kažkas žaidžia jos gyvenimu, seka kiekvieną žingsnį…

Akys visur. Stebi mane. Seka. Žino kiekvieną mano žingsnį.

Žymos sau: KPS: 400 Ke 2018 08 17

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

 

+ There are no comments

Add yours