1493(68) John Williams “Stouneris”

Estimated read time 2 min read

Veni Vidi knygos (ex Šiukšlynėlis) atsiliepimas: John Williams “Stouneris”

Viena tų knygų, kur jaučiau, kad labai gera: ta kalba, ta emocija, bėgantys žodžiai ir Stounerio gyvenimas prieš akis. Tik nepalietė manęs tiek, kiek norėjau matydama kitų žmonių susižavėjimą. Išklausiau, buvo gražu, bet širdies nesuspaudė. Ai, bet puiki. Apie tai, kaip daugelis mūsų ieškome vietos pasaulyje, vis negalime pajusti tos pilnatvės ir galiausiai susitaikome su vienokiu ar kitokiu vienišumu. Jei kažkas paklaustų, apie ką ta knyga, tai vienintelis tinkamas atsakymas būtų “apie gyvenimą”. Stounerio. Tavo. Mano. Apie tokį gyvenimą, kuriame ne visada nusiseka santuoka. Ne visada sekasi net labai mylimame darbe. Kai kapstomės per kasdienybę, vakare negalime nieko blogo pasakyti apie praėjusią dieną, bet gi galiausiai kažko trūksta. Ir tas pats gyvenimo pabaigoje.

“Stounerį” klausiau. Ir buvau sužavėta, kaip kūriniui tiko šis formatas. Žinau, kad popieriniame variante būčiau vos akimis perbėgusi per vieną iš Stounerio paskaitų, o vat klausiau tikrai neabejingai. Ir labai įdomu buvo pasinerti į amerikietiško universiteto intrigas. Nors aš tiksliukė ir mokiausi labai technišką specialybę, bet net ir mano fakultete buvo visokių povandeninių srovių tarp dėstytojų.

Kokybiškas, daug minčių keliantis romanas apie gyvenimo vienatvę. Bet kiek giliai palies jus pačius turbūt priklauso nuo to, kuriame savo gyvenimo etape dabar esate.

Mano įvertinimas: 4.5/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4.33

Knygos žanras: romanas

Leidykla: Baltos Lankos
Puslapių skaičius: 328
Vertėjas: Violeta Tauragienė

*audio knygą pirkau baltoslankos.lt


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours