1388(60) Stephanie Wrobel “Mieloji Rouzė Gold”

Estimated read time 2 min read

[2022 08 30] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Stephanie Wrobel “Mieloji Rouzė Gold”

Anotacija intriguoja. Turime dvi veikėjas: dukrą ir motiną. Motina nuteista už smurtinį elgesį su vaiku, nes visą gyvenimą nuodijo Rouzę Gold. Kam? Tam, kad susilauktų dėmesio, juk taip sunku vienai auginti vaiką. Tam, kad kontroliuotų. Tačiau ar tai tiesa? Ar tikrai taip buvo? O gal mama nekalta ir Rouzė Gold tikrai sirgo?

Rouzė Gold išsilaisvinusi iš mamos gniaužtų bando kurti savo gyvenimą. Ji dirba, taupo pinigus dantims, kurie sugedo nuo nuolatinio vėmimo, bendrauja su visais kurie parodo šiek tiek dėmesio ir nekenčia savo nuteistos motinos. Turbūt nekenčia. O gal privalo, nes visuomenė iš jos tikisi?

Tačiau kažkas nutinka. Kaip rašo anotacija, kodėl kai motina išleidžiama iš kalėjimo, ją pasiima dukra ir dar net pasiūlo gyventi kartu?

Tai buitinis trileris – manipuliacijų istorija. Nesvarbu ar autorės sumanymais tikite, ar ne, ji mėto kamuoliuką nuo vienos veikėjos prie kitos. Auka tampa kankintoju, vėliau apsikeičia, o kur veda pabaiga… Negaliu sakyti, kad nenuspėjama, nes įtarti galima, tačiau vistiek įdomu.

“Mieloji Rouzė Gold” yra sukurta mėgautis, jei tik jums patinka nepatikimų pasakotojų, manipuliatorių istorijos. Šioje knygoje, greičiausiai, turėsite favoritę už kurią laikysite sukryžiuotus pirštus. Tačiau nežinau, ar iki knygos galo nepasiųsite visų po velnių.

Mano įvertinimas: 3/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.71

Knygos žanras: buitinis trileris
(Mano subjektyvia nuomone) skaitytos panašios knygos:

Sally Hepworth „Geroji Sesuo“,
Greer Hendricks, Sarah Pekkanen „Anonimė“,
Kimberly Belle „Mano brangioji žmona“,
Adele Parks „Melas melas melas“.

Leidykla: Balto
Vertė: Inga Čepulienė
Puslapių skaičius: 320

*Knygą padovanojo leidykla


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

2Comments

Add yours
  1. 1
    Renolda

    Atejau pasitikrint nuomones 🙂 Ivertinau taip pat, bet tos 3 zvaigzdutes labai pritemptos. Neitikino manes nei vienas personazas.

  2. 2
    Salomėja

    Čia toks dviprasmiškas jausmas. Neįtikino ir manęs, tačiau skaityti buvo smagu 🙂

+ Leave a Comment