1377(49) Sally Hepworth „Geroji Sesuo“

Estimated read time 2 min read

[2022 08 01] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Sally Hepworth „Geroji Sesuo“*

Man atrodo, kažkur mačiau minint, kad tai trileris. Neapsigaukit. Knyga net nėra pozicionuojama kaip toks. Tai drama su nepatikimais pasakotojais, romanas apie santykius. Ir man labai patiko. Labiausiai iš visko, ką esu skaičiusi priminė „Eleonorai Olifant viskas gerai“, o šią knygą gi mėgsta daugelis tų, kurie savyje nešioja po Olifant. Pvz., aš. Tai ir Fernei jaučiau prielankumą.

Vienu metu buvau išsigandusi. O ne, dar viena knyga, kurioje rašoma apie pamišimą dėl noro turėti vaikų. Tą tokį pamišimą, kai niekas kitas (antroji pusė, darbas, laisvalaikis, draugai – gyvenimas) tampa nebesvarbu ir nustelbiama testų, vaistų, buteliukų ir psichozių. Tačiau, nors būta čia ir nėštumo ir nevaisingumo, ne į tai koncentravosi autorė ir ačiū jai už tai!

Pasakojimas apie dvynes. Viena jų – Fernė, su ne visai įvardintu psichologiniu sutrikimu. Ji labai jautri dirgikliams (garsams, kvapams ir t.t), taip pat gana savotiškai (man taip artimai skambėjo!) bendrauja su aplinkiniais. Jos sesuo Rouzė visą laiką rūpinasi Ferne, nes yra įsitikinusi, kad viena ši neišgyvens.

Fernė pasakoja apie dabartį, o Rouzė rašo dienoraštį, iš kurio sužinome apie merginų vaikystę ir santykius su mama. Šioje istorijoje nėra kažkokio drastiško siužeto vingio. Geriukai netampa blogiukais ar atvirkščiai. Daug dalykų galima nujausti, ypač jei jau susidūrėte su manipuliacijomis realybėje ar bent knygose.

Mano akimis „Geroji sesuo“– gera psichologinė drama. Ir po jausmus gerai pasikapsto, ir veikėjai įdomūs, gana neblogai išdirbti, ir sudėliota viskas taip, kad skaityti tikrai nenuobodu.

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4,18

Knygos žanras: romanas, psichologinė drama
(Mano subjektyvia nuomone) panašios knygos:
Gail Honeyman “Eleonorai Olifant viskas gerai”,
Sarah Haywood „Kaktusas“,
Alice Feeney „Jo ir jos“,
Alice Feeney “Kartais aš meluoju”.

Leidykla: Balto
Vertė: Liucija Vakarė
Puslapių skaičius: 320

*Leidyklos dovana


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

Ir visada laukiu laiškų, pastabų, idėjų bei pasiūlymų, kontaktų skiltyje nurodytais adresais.

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Renolda

    Megstu Sally Hepworth. Man jos knygos labai tinka atsipalaidavimui ir atostogoms 🙂 Ypac tinka po kokio itempto ir ziauraus trilerio.

+ Leave a Comment