1367(39) Greer Hendricks, Sarah Pekkanen „Anonimė“

Estimated read time 2 min read

[2022 07 01] Veni Vidi knygos: Greer Hendricks, Sarah Pekkanen „Anonimė“*

Viena tų knygų, apie kurias lyg ir sunku rasti kažkokių rimtų pagyrų, bet kaip mane įtraukė! Toksiški veikėjai ir jų santykių peripetijos buvo tarsi mėgstamas saldainiukas, iš kurio staigmenų nesitiki, bet visada mėgaujiesi. Vienintelis koją pakišęs reikalas – pati pabaiga, manau buvo galima rasti įdomesnių sprendimų. Pamenu man patiko ir kita anksčiau skaityta šio autorių dueto knyga.

Jauna moteris, norėdama uždirbti pinigų, sutinka dalyvauti anoniminiame tyrime. Jai tereikia nuoširdžiai atsakyti į įvairius, ne pačius maloniausius klausimus. Jau pirmasis suglumina, tačiau pinigai geri ir taip viskas prasideda.

Ši knyga parašyta iš kelių veikėjų perspektyvos ir viena dalis itin savotiško, įdomaus stiliaus. Pvz., vynas buvo išgertas, indai sutvarkyti. Lietuviškai tas pasyvus balsas skamba keistokai, bet man labiau patiko nei atvirkščiai. Suteikė įdomesnį stebėjimo kampą.

Žinoma, jau retai pasitaiko trilerių, kurie priverstų virptelėti, įtemptų jausmus, padidintų pulsą. Tai ir šis toks ramus. Pamažu vyksta reikalai, skleidžiasi veikėjų gyvenimai ir charakteriai, mezgasi pinklės ir tiesiog įdomu, o kuo gi viskas baigsis?

Jei tik mėgstat psichologinius trilerius, kur keisti personažai prisigalvoja gyvenime problemų, o po to per jas kapanojasi – imkit! Man tai tokių reikia kuo daugiau!

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.81

Knygos žanras: psichologinis trileris
Panašios knygos: 
Kimberly Belle „Mano brangioji žmona“,
Tarryn Fisher „Žmonos“,
A.R. Torre „Pražūtingos mintys“,
Liv Constantine „Paskutinė ponia Periš“.


Leidykla: Sofoklis
Vertė: Irena Kupčinskienė
Puslapių skaičius: 384

*knyga yra leidyklos dovana


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

Ir visada laukiu laiškų, pastabų, idėjų bei pasiūlymų, kontaktų skiltyje nurodytais adresais.

+ There are no comments

Add yours