1391(63) Greer Hendricks, Sarah Pekkanen „Tu ne vieniša“

Estimated read time 2 min read

[2022 09 10] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Greer Hendricks, Sarah Pekkanen „Tu ne vieniša“

Tai jau trečia autorių dueto knyga, kurią skaičiau, tad darosi aišku, ko tikėtis. Sutiksime ne visai stabilią, problemų kupiną moterį, kurią kažkas bandys apsukti aplink pirštą, tačiau ji ne tokia ir višta, kokia atrodo iš pradžių. Nors šią liniją galima įžvelgti visose autorių knygose, istorijos yra visiškai skirtingos ir siužeto posūkiai neleidžia atsipalaiduoti, nes visą įdomumą kuria šalutiniai dalykai.

„Tu ne vieniša“ aš statyčiau per vidurį tarp „Anonimės“ ir „Kitos moters“. Tai psichologinis trileris apie tai, kiek mes padarome iš vienatvės ir noro kažkam įtikti. Vienišam ir savimi nepasitikinčiam žmogui parodytas dėmesys veikia kaip narkotikai, tada lengva juo manipuliuoti ir sunku ištrūkti iš manipuliatoriaus įtakos. Apie tai ir pasakojama knygoje.

Žinoma, mane šiek tiek erzino stereotipiniai personažai. Jau statistiką mėgstanti moteris būtinai bus keistuolė, o pinkles rezgančios seserys jau tokios nuostabios, kad visi sutiktieji krenta po kojomis. Ech. Tačiau veikėjų portretai neišbaigti. Tiesiog sudėta į lentynas: keistuolė, gražuolės ir t.t., bet veiksme šios savybės neatspindi. Manau šiek tiek natūralumo pridėtų daugiau intrigos, pavyzdžiui, knygoje „Anonimė“ personažės man pasirodė kur kas tikroviškesnės, todėl buvo lengviau įsijausti į visas situacijas. O ir priežastys, kodėl „blogiukai“ elgiasi taip kaip elgiasi anksčiau skaitytoje knygoje atrodė įtikinamesnės, kai tuo tarpu šioje tarsi pritemptos. Kuo čia pateisint? Ai numeskim šitai ir sueis.

Nors trūkumų yra, galiu garantuoti, kad jei bus daugiau knygų, aš jas tikrai skaitysiu.

Mano įvertinimas: 3/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.76

Knygos žanras: psichologinis trileris
(Mano subjektyvia nuomone) skaitytos panašios knygos:

Kimberly Belle „Mano brangioji žmona“,
Tarryn Fisher „Žmonos“,
A.R. Torre „Pražūtingos mintys“,
Liv Constantine „Paskutinė ponia Periš“.

Leidykla: Sofoklis
Puslapių skaičius: 352
Vertėjas: Irena Kupčinskienė

*Knygą padovanojo leidykla


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours