1361(33) Philip Kerr „Kovo našlaitės“

Estimated read time 2 min read

Philip Kerr „Kovo našlaitės“

Mano komentarai: Kai a š sakau, kad mėgstu visokio tipo detektyvus, tai tikrai nemeluoju. Greitas tempas, daug kraujo, netikėti siužeto vingiai? Nuostabu! Lėtas, ištęstas tyrimas be jokių žiaurumų, kur viskas išsisprendžia tik paplepant su liudininkais? Puiku! Istorinis detektyvas, alsuojantis retro dvasia ir nukeliantis į ketvirto dešimtmečio Berlyną? Tik paduokit! „Kovo našlaitės“ būtent toks.

Kadaise buvau užsikabinusi Raymond Chandler detektyvų, kurių pagrindinis veikėjas – Filipas Marlou. Neatsimenu, kuriame tiksliai dešimtmetyje veiksmas, bet tai toks visiškai pulp fiction. Gražūs automobiliai, fatališkos moterys, mąslus, daug geriantis detektyvas ir daug blogiukų. Marlou vis gaudavo į kaulus, bet galiausiai išsiaiškindavo nusikaltimus.

Kerr knygos apie Bernį Giunterį man kažkuo panašios, tik įdomesnės savo istoriniu kontekstu. Veiksmas vyksta autentiškame fone ir šiuo atveju mes galime daugiau sužinoti apie Berlyno olimpiados laikus, kai naciai jau tikėjo savo nebaudžiamumu, kai visi, kas paprieštarauja išplaukia upe ar dingsta be žinios, kai valdžia pati supranta, kaip atrodo pasaulio akyse ir prieš olimpiadą klastoja realybę, kai pjaunasi kelios tarnybos, o paprasti gyventojai gyvena tarsi ant parako statinės. Ir štai tokioje aplinkoje dar reikia išsiaiškinti net kelis nusikaltimus.

Žinoma ir čia buvo gražių moterų, detektyvas, kuriam iškaršia kailį, daug gero juodo humoro. Šią seriją drąsiai dedu prie mėgstamiausių ir skaitysiu visas kitas knygas.

Knygos kilmė: leidyklos dovana
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  istorinis detektyvas

+ There are no comments

Add yours