1386(58) Christina Lauren “(Ne)viskas įskaičiuota”

Estimated read time 2 min read

[2022 08 26] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Christina Lauren “(Ne)viskas įskaičiuota”

Ant viršelio parašyta, kad knyga žavi nauju drąsiu požiūriu į žanro stereotipus. Perskaičiau. Mėgavausi. Juokiausi. Geri dialogai, faina istorija. Bet visiška klasika. Kas čia tas naujas požiūris? Ar ne visose tokio tipo knygose vienoje pusėje veikia tokia truputį nevykėlė, kuriai nesiseka gyvenime, bet eigoje pasirodo, kad ir graži, ir įdomi, ir seksuali? O jis? Ar ne visada būna kažkoks gražus bjaurybė, kuris, kaip vėliau paaiškėja, ne toks ir bjaurus, gal net ir apskritai geriečių gerietis? Ar ne visada skaitytojų laukia įžanga, kurioje jie per vargus kažkaip susieina, o po to dėl kokio šūdelio išsiskiria, o vėliau jau ten happy end?

Tai va. Klasikinis meilės romanas. Fainas. Linksmas. Kokius aš mėgstu. Ir net neslepiu, kad skaitau atsipalaidavimui tarp rimtų knygų. Skaitau, nes patinka išgyventi įsimylėjimą.

Daugiau ir nepridursiu. Buvo šimtas tokių knygų prieš tai, bus dar šimtas ir po to. Jei kažkas imtųsi itin stipriai keisti žanro stereotipus, tai tą knygą jau dėtume į kitą lentyną.

Mano įvertinimas: 3.5/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.99

Knygos žanras: meilės romanas
(Mano subjektyvia nuomone) skaitytos panašios knygos:

Helen Hoang „Meilės aritmetika“,
Sophie Kinsella „Nepaprasta namų šeimininkė“,
Rachel Winters „Meilė pagal sutartį, arba Romantinė komedija“,
Beth O’Leary „Atskirai kartu“,
Sally Thorne “Nekenčiu tavęs!”

Leidykla: Svajonių knygos
Vertė: Ignė Norvaišaitė Aleliūnienė
Puslapių skaičius: 320

*Knygą pirkau


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

2Comments

Add yours
  1. 1
    Vaida

    Nežinau ar nuotaika ne ta buvo ar kažko daugiau tikėjausi, bet niekaip neužkabino manęs ši knyga. Pradžioje dar bandžiau skaityti, vėliau tik puslapius sklaidžiau ir nusprendžiau nesikankinti.

  2. 2
    Salomėja

    Vaida, o ir nereikia jei nekabina, tokios knygos labai specifinės, kaip ir visų žanrų lengvos komedijos ir nėra vertingos, kad kankint 😉

+ Leave a Comment