1049(75) Alice Feeney “Kartais aš meluoju”

Estimated read time 3 min read

Alice Feeney “Kartais aš meluoju”

Mano komentarai: Užbėgsiu už akių ir pasakysiu, kad šis trileris man patiko. O dabar truputį apie tai, kad iš kitų žmonių komentarų susidariau vaizdą, jog knyga bus labai sukta. Kažkas tokio pribloškiančio net žanro gerbėjus. Galvosūkis ir proto laužymas. Pabaigus tenka skaityti iš pradžių, nes nieko nesupranti. Tad, savaime suprantama, lūkesčius užsikėliau ohoho kokius.

Ir ką? Kaip jau pasakiau pirmu sakiniu, knyga man patiko, bet štai visai nesupratau, kodėl tokios kitų reakcijos? Juk tikrai nebuvo kažkokia nenuspėjama. Nenoriu išduoti visų paslapčių, tačiau jei jau esate skaitę bent 10 detektyvų ir trilerių, tai puikiai žinote ko tikėtis, kai yra pateiktas žudiko ar šiaip vieno iš pagrindinių veiksmo dalyvių vaikystės dienoraštis, ar laiškai, ar šiaip prisiminimai kažkokia forma. Tad negavau proto laužymo, painalynės raizgalynės ir visą laiką tikėjausi kažkokios panašios pabaigos. Visgi, intriga išliko, nes nebuvau visiškai tikrai kaip įvyko nelaimingas atsitikimas privedęs pagrindinę veikėją Amberę prie komos. Taip pat liko neaišku kokią pabaigą autorė sugalvos. O ši man pasirodė tinkama ir smagi :). Na gal išskyrus paskutinius sakinius.

Vienu metu galvojau, kad duosiu kiek mažesnį įvertinimą, bet supratau, kad būtų nesąžininga. Kiti užkėlė lūkestį, bet knyga gi nekalta. Jei jau ją lyginti su kitomis panašiomis, tai dėčiau prie geresnių. Beje, Amberė man labai nepatiko. Tokia pastumdelė vištelė prisigalvojusi problemų ir paskendusi savigraužoje. Ir tik pačioje pabaigoje ėmiau jausti jai simpatijas. Toks prieštaringumas irgi duoda knygai pliusų, reiškia, kad charakteriai įdomūs. Štai po tokio įvertinimo nekantrauju pradėti ir kitą autorės trileriuką :D.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiAš esu Amberė Reinolds.
Jums derėtų žinoti apie mane tris dalykus:
1.Mane ištiko koma.
2.Mano vyras manęs nebemyli.
3.Kartais aš meluoju.Amberė nubunda ligoninėje. Ji negali pajudėti. Negali kalbėti. Negali atmerkti akių. Moteris girdi, kas vyksta aplinkui, bet aplinkiniai to nežino. Amberė neprisimena, kas jai nutiko, nors įtaria, kad su tuo kažkaip susijęs jos vyras Polas. Pasakojimas pirmuoju asmeniu šokinėja tarp paralyžiuotos dabarties, savaitės senumo įvykių ir prieš du dešimtmečius rašyto vaikiško dienoraščio įrašų.

PSL: 336; knyga atkeliavo mainų dėka; Perskaityta: 2019 07 16

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours