1415(87) Suzanne Collins „Sakmė apie strazdą ir gyvatę“

Estimated read time 2 min read

[2023 01 0] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Suzanne Collins „Sakmė apie strazdą ir gyvatę“

Po šios knygos galiu drąsiai sakyti, kad aš nemėgstu priešistorių. Kiek esu skaičiusi, tiek man visos atrodė pritemptos, nereikalingos ir nieko neduodančios pagrindinei istorijai. Vienintelis privalumas, kad sužadina nostalgiją ir suteikia progą grįžti į kažkada sužavėjusį pasaulį.

Ši istorija pasakoja apie dešimtąsias bado žaidynes ir būsimą imperatorių Koriolaną, kuris čia dar tik baiginėja mokyklą ir bando prasimušti į geresnį gyvenimą po to, kai jo šeimos turtai buvo nušluoti kartu su tryliktąja apygarda. Vaikis visais būdais bando nuslėpti savo skurdą ir tikisi, kad jei jo bado žaidynių globotinė laimės ar bent gerai pasirodys, tai bus atviri visi ateities keliai.

Jei pagrindinė trilogija buvo dinamiška, kėlė empatiją, vertė žavėtis unikaliu pasauliu, tai čia aš gerokai nuobodžiavau, nes veikėjai atrodė neišdirbti ir buvo sunku net suprasti ar jei teigiami, ar priešingai. Gal ir yra tokia idėja, kad nė vienas nėra tik geras arba tik blogas ir daug ką nulemia aplinkybės, bet ši idėja neišdirbta iki galo.

Meilės istorija net šiek tiek kvailoka, jokio skirtumo ar ji buvo, ar ne, tad net nežinau, kam čia ją įkišo. Apskritai tai nėra viskas labai blogai. Autorė moka pasakoti, todėl net ir nuo pagrindinės trilogijos kokybiškai nutolusi istorija skaitėsi lengvai, vietomis iš tiesų įtraukdavo. Bet tik tiek. Tuoj pamiršiu.

Mano įvertinimas: 3/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.83

Knygos žanras: distopija jaunimui

Leidykla: Baltos lankos
Puslapių skaičius: 557
Vertėjas: Viktorija Uzėlaitė

*knygą pirkau


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours