1399(71) Lynda Rutledge „Į vakarus su žirafomis“

Estimated read time 2 min read

[2022 10 10] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Lynda Rutledge „Į vakarus su žirafomis“

Miela. Toks būtų tas vienintelis žodis, jei reikėtų, kuo trumpiau apibūdinti knygą. Miela, bet apie sudėtingus laikus, nepaprastus likimus, keistus personažus. Istorija pasakoja apie Didžiosios Depresijos apimtą Ameriką ir migrantų krizę, kurią sukėlė tiek nepalankios gamtos, tiek ir augančio kapitalizmo paūmėjusios pasekmės.

Pagrindinis veikėjas – našlaitis, paauglys Vudis, kuris po Niujorką nusiaubusio uragano lieka visai vienas ir netikėtai atsiduria šalia laivo, iš Europos atgabenusio dvi žirafas. Tam tikroms aplinkybėms susiklosčius jis tapo sunkvežimio, vežančio gyvūnus per visą žemyną, vairuotoju. Šiandiena atrodytų, kad imi spec. vilkiką, veterinarų brigadą ir op op, nuveži. Tačiau anuomet viskas buvo ne taip paprasta. Kaip? Ši istorija padės susidaryti vaizdą.

Bus juoko, nuotykių, graudulio.

Viena, kas mane visą laiką erzino, tai fragmentai, kuriuose pasakotojas yra jau nukaršęs seneliukas ir blaškosi ligoninėje, pykdamas ant personalo, kam neleidžia jam tos istorijos rašyti. Nereikėjo. Atitraukia dėmesį ir nieko neduoda pasakojimui. Be viso šito istorija būtų nuostabi. Laikmetis mane taip sudomino, kad nusprendžiau iš karto ir klasikų klasiką – „Rūstybės kekes“ – paskaityti. Bet šiuolaikinė literatūra man arčiau širdies. Pavargot nuo trilerių, šeimos sagų, įmantrių modernių romanų? Imkit paprastą ir šiltą istoriją.

Mano įvertinimas: 4/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4.43

(Mano subjektyvia nuomone) skaitytos panašios knygos:

Sara Gruen “Vanduo drambliams”

Knygos žanras: romanas

Leidykla: Balto Leidybos namai
Puslapių skaičius: 416
Vertėjas:  Almantė Rimavičienė

*Knygą padovanojo leidykla


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

+ There are no comments

Add yours