258(42) Sara Gruen "Vanduo drambliams"

Sara Gruen “Vanduo drambliams”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: Šią knygą už labai mažai pinigų ryžausi nusipirkti po daugybės gerų atsiliepimų internete. Iki tol mane (kaip beje ir daugelį tų atsiliepimų autorių) labiausiai stabdė tematika. Cirkas. Lygiai taip pat aš ilgai nenorėjau skaityti mane sužavėjusios “Ciroko direktoriaus dukters”. Dėl to paties cirko. Bet šioje knygoje jis tikrai visai nemaišo. Gal dėl to, kad jis toks kitoks, senas, žiaurus, visiškai kitoks pasaulis. Knygoje daug žiauraus elgesio su gyvūnais, dar daugiau su žmonėmis. Daug vilčių, baimių, aistrų, purvo meilės. Nes taigi meilė yra pagrindinė istorijos vinis. Skaitykit ir sužinosite kokia jos kaina. Beje, pati pabaiga labai miela. Kas telpa į tokį mano žodį irgi sužinosite perskaitę. Beje iš tiesu įdomu, kad “Trečiasis jos romanas „Vanduo drambliams“ daugelį savaičių karaliavo 2008 m. New York Times perkamiausių knygų sąraše.”, o mūsuose jis mėtosi prie nupigintų knygų. Kaip tik dabar man regis pradėjo ir filmą rodyti pagal šią istoriją. Ar nepabrangs nupigintos knygos?
Vienu sakiniu: nežinojau, kad seniau JAV cirkai keliaudavo savo nuosavais traukiniais.
Oficialiai: Istorija prasideda senelių namuose netoli Čikagos. Devyniasdešimtmetis vaidingas senis Džeikobas Jankovskis, negalintis susitaikyti su savo senatve ir bejėgiškumu, stebi netoliese įsikūrusio keliaujančio cirko gyvenimą. Buvusį veterinarą prisiminimai nuneša į trečiąjį XX a. dešimtmetį, didžiosios depresijos laikus. Ir į cirką.
Septyniolikmetį Džeikobą krizė užgriūva netikėtai ir negailestingai: per vieną dieną jis netenka ir tėvų, ir namų. Beveik baigtos veterinarijos studijos taip pat praranda prasmę – ir apkvaitęs iš nevilties gerų tėvų vaikas staiga šoka į riedantį traukinį. Pasirodo, jis pakliuvo į keliaujantį cirką. Cirko realybė už blizgučiais nusagstytos užuolaidos – skaudi: žavus ir nenuspėjamai žiaurus direktorius, bedarbiai, kiekviename mieste laukiantys laisvos vietelės, nebegalinčių dirbti juodadarbių mėtymas iš važiuojančio traukinio… Jaudinantis ir įtampos kupinas gyvenimas, į kurio verpetą patekęs Džeikobas iš geltonsnapio studento tampa cirko gyvūnų gydytoju, staigiai suvyriškėja (nesakysime, kokiomis aplinkybėmis) ir įsimyli. Netgi du kartus: žavią artistę cirko direktoriaus žmoną Marleną ir protingą, bet užsispyrusią dramblę Rozą. Prasideda blogiausias ir geriausias Džeikobo gyvenimo laikas…
Puslapių skaičius: 394
Knyga nuosava
Perskaityta 2011 04 30

2Comments

Add yours
  1. 1
    Dori

    Kiek girdėjau iš leidėjų, tai ši knyga jiems neatsipirko. Man pačiai baisu pasidarė, kai pamačiau kokia jos kaina. Nors iš kitos pusės, tegul tik perka ir skaito, nes tikrai gera knyga. Dabar pradėjo rodyti filmą kino teatruose, kas buvo, sakė prastesnis nei knyga. Aš vistiek palnuoju pažiūrėt. Man ši knyga labai jauki ir sava tokia. O cirko tematika visai nebaidė.

  2. 2
    Juste

    Savaitgali perskaiciau, tikrai nuostabi, man taip pat labai labai patiko ir ne tik pabaiga 🙂

+ Leave a Comment