1381(53) Joanne Harris „Gervuogių vynas“

Estimated read time 2 min read

[2022 08 15] Veni Vidi knygos atsiliepimas: Joanne Harris „Gervuogių vynas“

Autorės pristatinėti nereikia. Daugelis knygų gerbėjų žino jos „Šokoladą“. Jei neskaitė, tai bent viena ausimi apie jį girdėjo. Aš kadaise sukrimtau tris „Šokolado“ dalis, taip pat ir kitas maisto trilogijos istorijas. Taigi, „Gervuogių vyną“ skaičiau antrą kartą. Pamenu, kad anksčiau man tai buvo mažiausiai iš visų patikusi knyga. Ta pati nuomonė liko ir šį kartą.

Šį kartą yra tas atvejis, ne kai knyga nepatinka todėl, kad ji prasta, pvz., mano ankstesniame atsiliepime aptartas trileris, o kai ji tiesiog asmeniškai nelimpa. Pvz., aš nesu didelė gerbėja istorijų, kurias pasakoja daiktai, šiuo atveju vyno butelis.

Pagrindinis personažas Džei mintimis vis grįžta į laimingą vaikystę bei prisimena draugyste su keistuoliu senuku. Ši dalis savo nostalgija primena garsųjį „Pienių vyną“, kuris beje, irgi ne mano skonio :). Panašu, kad prie vynų širdis nelinksta. Šiuolaikinis Džei – rašytojas, kuris nerašo, vyras, kuris neranda vietos ir spontaniškai nusiperka seną namą-pilį besitikėdamas susigrąžinti vaikystėje patirtą nuotaiką.

Skaitykite šią knygą, jei mėgstate ramias, gražiai parašytas istorijas, kurios turtingos vaizdais ir skoniais. Skaitykite, jei maginis realizmas jus vilioja. Vienu ar kitu momentu tikrai pajusite aksominį rūgštumą, o kitu – saldumą. Šis pasakojimas tikrai privalo rasti savo skaitytoją, deja, ne mane.

Mano įvertinimas: 3/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 3.82

Knygos žanras: romanas, maginis realizmas
(Mano subjektyvia nuomone) skaitytos panašios knygos:

Laura Esquivel “Kaip vanduo šokoladui”,
Alice Hoffman „Praktinė magija“.

Leidykla: Sofoklis
Vertė: Milda Dyke
Puslapių skaičius: 352

*Knygą padovanojo leidykla


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

Ir visada laukiu laiškų, pastabų, idėjų bei pasiūlymų, kontaktų skiltyje nurodytais adresais.

+ There are no comments

Add yours