1278(74) Alice Hoffman „Praktinė magija“

Estimated read time 2 min read

 Alice Hoffman „Praktinė magija“

Atsiliepimas: kiek daug dalykų pasaulyje nulemia lūkesčiai. Supjaustyk pomidorus, prašau vyro ir mintyse įsivaizduoju skilteles. O jis šnai šnai ir padaro tokias riekeles. Ir susinervinu, nors viskas gerai, bet gi vaizduotė kitaip salotų paveikslą piešė. Su šia knyga, matau, irgi daug kam taip. Taigi ne taip, kaip filme, sako. Ir įdomu, nes dažniau gi girdime, kad ne taip, kaip knygoje, ar ne?

Filmo aš nemačiau, bet man užtenka google vizualų ir anonsų, išlikusių mintyse dar nuo paauglystės. Tačiau aš jau goodreads buvau skaičiusi, kad knyga labiau apie santykius, tad suteikiau progą. Na ir buvo netikėta, bet įtraukė, tas magiškas realizmas turi savo žavesio. Tos keistu metų laiku žydinčios alyvos kvepėjo mano namuose.

„Praktinė magija“ – apie dvi kartas seserų. Apie pavydą, konkurenciją, savo kelio paieškas. Apie motinystę, apie sunkią paauglystę, apie norą visiems patikti. Apie magiją, kai visiems patinki, bet niekas iš tiesų tavęs nemato, visi įsimyli, bet niekam tu neįdomi. Apie vienatvę, tuštumą ir tai, kiek daug viskas priklauso nuo tikėjimo savimi.

Ši nedidukė knyga turėjo trūkumą – labai ilgus skyrius. Žodžiai liejosi, bet aš jau norėjau eiti miegoti, o sustoti nebuvo kur. Tai dariau tą viduryje sakinio, o vėliau buvo sunku vėl įsijausti. Nėra čia lengvutės teksto tėkmės, tenka lėtai kastis per suraizgytus visų veikėjų išgyvenimus. Tačiau tie nesibaigiantys skyriai įtaigūs, tik įkvepi ir neri į santykius, bemieges naktis, ir tą amžiną norą pabėgti nuo savęs…

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, bet nebuvo ir labai blogai, nepatinkančių knygų aš nebaigiu, 2 – tikrai gera, nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, osom, wow, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiaičia.

Puslapių skaičius: 256
Knygos kilmė: knygą padovanojo leidykla „Sofoklis“
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram
Knygos žanras:  romanas

+ There are no comments

Add yours