1369-1370(41-42) L. J. Ross „Angelas“ ir „Didžioji galia“

Estimated read time 2 min read

[2022 07 08] Veni Vidi knygos: L. J. Ross „Angelas“ ir „Didžioji galia“

Skaitydama pirmas L. J. Ross serijos knygas apie detektyvą Rajeną aš džiūgavau. Yra romantikos, tos tokios paprastos ir tikros, be visų myliu, bet negaliu. Yra žavūs veikėjai. Yra nepaprasta aplinka. Kiekviena iš pirmų trijų knygų vertė mane atsiversti Google vaizdus ir svajoti apie apsilankymą Škotijoje.

Tačiau nuo ketvirtos dalies viskas ėmė važiuoti žemyn. Autorė tarsi pamiršo, kad jos arkliukas buvo aplinka. Humoras ir romantika susitraukė iki kelių sakinių, iškaišiotų tarsi atsiminus, kad reikia, nes skaitytojams patiko. O tyrimai vystėsi taip nuobodžiai, kad suabejojau ar tą pačią seriją skaitau. Kur intrigos, kur jausmas, kai pamiršti aplinką?

„Angelas“ – istorija apie žudomas raudonplaukes, kurių palaikai paliekami imituojant angelą. Didelių įtampų pasakojimas nekelia, staigių posūkių nėra, tai ramiai sau skaitysit ir perskaitysit. Tik pačioje pabaigoje įvyksta šis tas įdomesnio ir „Didžioji galia“ tampa tarsi tęsiniu.

Šioje knygoje daugiau sužinome apie Rajeno praeitį, bet skaityti buvo taip nuobodu, kad skyriau tik dvi žvaigždutes, ko jau esu nedariusi šimtą metų. Apėmė toks jausmas, kad tai, ką galima sudėti į puslapį tapo knyga vis kartojant iš kito galo. Vienas neįdomiausių detektyvų šiemet. Ar skaitysiu kitas dalis? Abejoju. Nebent nieko kito po ranka nebus. Mielai kažkur permesčiau akimis spoilerius ir to gana. Mano ir Goodreads vertinimai visai nesutampa.

Mano įvertinimas: 2,5 ir 2/5
Goodreads įvertinimas šio įrašo dieną: 4,40 ir 4,51

Knygos žanras: detektyvas
Panašios knygos: 
L. J. Ross “Šventoji sala”
L.J. Ross “Jovaro Įduba”
L.J. Ross “Hevenfildas”


Leidykla: Jotema
Vertė: Dalia Paslauskienė
Puslapių skaičius: 288 ir 344

Knygos elektroninės iš knygos.lt


Veni Vidi Facebook
Veni Vidi Instagram
Veni Vidi Knygos Facebook
Veni Vidi Knygos Instagram

Ir visada laukiu laiškų, pastabų, idėjų bei pasiūlymų, kontaktų skiltyje nurodytais adresais.

+ There are no comments

Add yours