1011(37) L.J. Ross “Jovaro Įduba”

Estimated read time 2 min read

L.J. Ross “Jovaro Įduba”

Mano komentarai: Na, akivaizdu buvo, jau po “Šventosios salos”, kad kibsiu į kitą dalį, vos tik pasitaikys galimybė. O pasitaikė, kuomet knygą įmetė į prenumeratą. Pradėjau tą pačią dieną.

Kaip jau suprantu, visas istorijas jungs graži aplinka, istorinės vietos ir ritualinės žmogžudystės. Jau anksčiau sutiktas detektyvas Rajenas šį kartą tiria senovinėje sienoje rastus palaikus. “Jovaro įduboje” autorius pažeria jau kiek daugiau asmeniškumų, įpina praėjusios dalies detalių, atgarsių. Todėl tikrai rekomenduoju knygas skaityti nuosekliai, nes kitaip patirsite spoilerių prakeiksmą :).

Man visada patinka, kuomet knygos paskanintos geru humoro jausmu. Čia tokio yra. Ir mielos detalės. Pvz., vienas detektyvas, norėdamas pagražinti niūrų darbą, visada ryši ryškiaspalvį margą kaklaraištį. Tad prasidėjus naujam rytui, net man pasidaro įdomu, koks gi jis bus šį kartą. Su varlytėmis, ar futbolo kamuoliais, ar blizgučiais?

Trūkumų romanai irgi turi. Pvz., meilės linijos čia per saldžios. Santykiai nelabai natūralūs. Rajenas per žavus. O “Jovaro įduba” dar ir neišrišta iki galo. Liko krūva palaidų galų. Na, bet matyt autorius sugalvojęs juos išnarplioti ateityje. O kitas knygas tikrai skaitysiu.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiDetektyvas vyresnysis inspektorius Rajenas tikisi palikęs savo nerimastingus išgyvenimus praeityje. Bet tuomet, ankstyvomis vasaros saulėgrįžos valandomis, Adriano sienoje, ties vietove, vadinama Jovaro įduba, aptinkami nežinomos merginos palaikai. Dešimtį metų išgulėję nerasti, jie uždavė Rajenui mįslę — surinkti nužudytosios merginos praeities dėlionę. Tyrimo linijos kryžiuojasi ir susilieja, o tuo tarpu pats Rajenas priverstas įsitraukti į katės ir pelės žaidimą su savo mirtinu priešininku, kurio, regis, niekas neįstengia sustabdyti. Savitumo šiam greito veiksmo detektyvui suteikia mirtis ir paslaptys, pagardintos meilės dramomis bei žaižaruojančiu humoru, kaip ir kerinčio grožio gamta aplink Adriano sieną, stūksančią tarp Nortumbrijos kalvų.

Gairės sau: KPS: 336 Ke 2019 04 27

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours