160(51) Harper Lee "Nežudyk strazdo giesmininko"

Harper Lee “Nežudyk strazdo giesmininko”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: kai perskaičiau PinkCity ir Virgilijos atsiliepimus, nusprendžiau irgi paskaityti šią knygą. Juolab, kad žinojau, kurioje vietoje ji bibliotekoje padėta. Tikrai ne vaikų skyrelyje. O ir man vaikiška knyga nepasirodė. Štai pusmetį kankinamas “Pienių vynas” saldžiai bjauriai vaikiškas. Michael Ende “Momo” bei “begalinė istorija” taipogi adaptuotos penkiamečiams. O štai strazdas tikrai nesudarė įspūdžio, kad esu per jauna knygai. Skaitėsi maloniai. Moralinės “tiesos” išdėstytos taip gražiai, kad net nepajusi pamokslavimo. Kartu su vaikais piktinausi neteisybėmis, pergyvenau dėl įvykių… Pasakotoja mergaitė labai patiko. Nes buvo tokia kokia buvo. Įkūnija mus visas vaikystėje.
Oficialiai: Garbingo gyvenimo kukli pamoka – taip keliais žodžiais būtų galima apibūdinti šią knygą. Ir dar: nemanykite, kad tik vaikai turi mokytis iš suaugusiųjų – kai ko ir suaugę gali pasimokyti iš vaikų. Romanas pilnas šviesaus liūdesio ir tylaus džiaugsmo, kuriuos žmogui atneša sąžiningumas ir tolerancija, o atima žiaurumas ir prietarai. Nors vaizduojami įvykiai yra tarsi toli nuo mūsų, autorės išpažįstamos vertybės aktualios visiems žmonėms, kad ir kokiame pasaulio kampelyje jie gyventų.
Puslapių skaičius: 368
Knyga iš bibliotekos.
Perskaityta 2010 03 16

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Dori

    Tai viena geriausių ir mėgstamiausių mano skaitytų knygų. O personažas “paukštelis” tiesiog nuostabus 🙂 Visiems rekomenduoju ją perskaityti.

+ Leave a Comment