991(17) Brandon Sanderson “Miglos vaikai. Paskutinė imperija”

Estimated read time 2 min read

Brandon Sanderson “Miglos vaikai. Paskutinė imperija”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai:

Ši serija tapo mano džiaugsmu ir kankyne. Labai patinka (nes vis dar skaitau trečią dalį), labai įtraukė, bet labai ištęsta bei vietomis nuobodi.

Pirmoje dalyje iš esmės susipažįstame su autoriaus kuriamu pasauliu. O jį valdo Imperatorius, kuris pasak legendų, prieš tūkstantį metų sunaikino kažkokį blogį ir išgelbėjo žemę. Visuomenė sudaryta iš kilmingųjų ir vergų. Tarp pirmųjų, bei antrųjų, kurie yra mišrūnai, yra ir įdomių galių turinčių žmonių – miglūnų. Jie alomantai, kurie degindami metalą gali sustiprinti kažkurią savo galią. Ir dar yra super alomantai, kurie moka deginti ne vieną metalą, o visus 10 ir sustiprinti įvairias savybes, tiek fizines, tiek dvasines. Jie vadinami miglos vaikais.

Taigi, vergai, vadovaujami mišrūnų miglos vaikų, kyla į sukilimą prieš Imperatorių ir knyga pasakoja visus jų nuotykius, o daugiausiai apie neseniai savo galias atradusią Viną. Visa knyga yra apie aukštuomenės ir maištininkų gyvenimą, intrigas, planus, jų žlugimą ir perplanavimą. Labai labai daug politikos, kalbų, filosofavimo, pakartojimų, kuomet nuolatos vis aprašomi tie patys dalykai (pvz., krentantys pelenai ir miglos). Nepaisant nuobodulio tam tikrose vietose, autorius sugebėjo mane įtikinti, kad čia labai gera knyga. Tikrai ne greita jaunimo fantazy knygutė, o šiek tiek gilesnė istorija piešianti ne tik herojiškus įvykius, bet ir visas jų pasekmes. Nes kovodami su blogiu, juk retai pagalvojame, kaip reiks gyventi, kai jis bus nugalėtas.

Nieko keisto, kad aš iš karto norėjau skaityti antrą dalį.

Oficialiai: Pirmojoje ciklo dalyje „Miglos vaikai“ amerikiečių rašytojas Brandon Sanderson supažindina skaitytojus su įspūdingu pasauliu, kuriame verda politinės intrigos, vyksta negailestinga kova už būvį, o pasaulio likimas priklauso nuo alomantijos burtų meną įvaldžiusių magų. Legenda byloja, kad prieš tūkstantį metų vienas drąsus karys įveikė tamsiąsias jėgas ir išgelbėjo pasaulį nuo pražūties. Ar gali būti, kad prieš tūkstantį metų lemtingą pergalę iškovojo Blogis? Kokiame iš tiesų pasaulyje mes gyvename?

Gairės sau: KPS: 700 Kb 2019 02 15

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Mano parduodamos knygos

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours