972(71) Elina Hirvonen “Kai baigiasi laikas”

Estimated read time 2 min read

Elina Hirvonen “Kai baigiasi laikas”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Tai yra šiek tiek rimtesnė ir sunkesnė knyga. Jaunuolis užlipa ant namo stogo ir nušauna keletą atsitiktinių žmonių. Pasakojimas susideda iš jo paties vidinių dramų: kas turi nutikti, kad prieinama prie tokių poelgių. Kaip? Kodėl? Taip pat labai daug dėmesio skiriama jaunuolio mamai ir sesei, bei jų santykiui su pasauliu. Po truputį šokinėjant tarp dabarties ir praeities kabama apie kaltę, kurią natūraliai tokioje situacijoje jaučia artimieji bandydami suprasti, ką praeityje padarė ne taip.

Tai, kaip minėjau, gana sunki tema, nes tikrai paprastu ir smagiu negali būti knaisiojimasis žaizdoje. Toje žaizdoje, kurioje telpa dėl vaikų nuslopintos asmeninės ambicijos, toje, kurioje telpa noras įtikti, pritapti, susirasti draugų, toje, kurioje telpa neįvertinimas ir dėmesio trūkumas, nes esi “normalusis” vaikas ir kitam reikia daugiau ir t.t. Neskaityčiau tada, kai gyvenime esame apsikrovę per daug sunkiomis emocijomis, tačiau vertinu teigiamai.

Oficialiai: Helsinkis. Nuo namo stogo miesto centre jaunas vyras ima šaudyti į žmones. Miestas apimtas panikos, visi užgniaužę kvapą laukia, kol šaulys bus sustabdytas. Tačiau trys žmonės jaučia visai ką kita… Tėvai su didžiuliu skausmu stebi sūnaus veiksmus, kurių negali pakeisti. Apimta nevilties sesuo tragišką scenarijų seka iš kitos pasaulio pusės. Vienos dienos įvykiai kiekvieną šeimos narį privers pažvelgti į save ir atsakyti į sunkiausią klausimą: ką mylėdami jie padarė ne taip?
Atviroje ir bejėgiškumo kupinoje paprastos šeimos istorijoje atskleidžiami sudėtingi tėvų ir vaikų santykiai, keliami pamatiniai klausimai apie atsakomybę už vaikus ir už pasaulį, į kurį juos išleidžiame. Tai itin jautrus pasakojimas apie šiuolaikinius žmones, susiduriančius su didžiausiais šių dienų iššūkiais, kurių smaigalyje – esminės temos: besąlygiška meilė, atpildas ir mirtis.

Gairės sau: KPS: 232 Ke 2018 10 18

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours