965(64) Tess Gerritesen “Aš žinau paslaptį”

Estimated read time 2 min read

Tess Gerritesen “Aš žinau paslaptį”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Tai besibaigiant rugsėjui, galvoju, reikia atiduoti skolą ir parašyti dar apie rugpjūtį skaitytą knygą.

Džiaugiuosi bibliotekoje radusi naujausią Tess knygą. Žinojau, kad nenuvils. Ricoli ir Ailz seriją aš skaičiau tikrai ne nuo pradžių. Ir neretai manęs klausia ar galima imtis nuo vidurio, nuo bet kurios knygos. Man atsakymas yra tas, kad galima, bet nerekomenduojama. Nužudymų istorijos narpliojamos vis kitos, nėra taip, kad viena knyga tęstų kitą. Tačiau veikėjų gyvenimai tęsiasi ir tos dalys, kurios yra apie asmeninius jų jausmus, ar anksčiau nutikusius įvykius gali trukdyti mėgautis, nes nesuprasite kas prie ko. Na ir šiaip, žinote, kažkaip nebėra intrigos ar susieis tie du žmonės į porą, kai iš tolimesnių knygų jau žinai, kaip ten jiems (ne)pasisekė.

Na, o pati istorija nors ir šiek tiek nuvylė savo atomazga, bet kaip visada įtraukė ir nepaleido. Turėjau prisiversti eiti miegoti. Tiesa, man atrodo, kad ankstesnės Tess knygos buvo kiek tamsesnės ir žiauresnės. O gal pripratau, kad ši pasirodė tipinis geras detektyvas?

Kaip ten bebūtų, smagu buvo vėl sutikti tą detektyvės ir teismo medikės priešingybių duetą.

Oficialiai: Skirtingose vietovėse rastas ir iš pažiūros nieko bendra neturinčias dvi žudiko aukas sieja kai kas daugiau, nei incidentus tiriančios Bostono policijos departamento detektyvė Džeinė Ricoli ir teismo medicinos ekspertė Mora Ailz. Abiem atvejais kūnai šiurpiai išniekinti, bet mirties priežastis neaiški. Netrukus tyrimas pakrypsta link slapukiškos jaunos moters, išgyvenusios siaubingą tvirkinimo skandalą. Žibalo į ugnį įpila ir kuriamas nepriklausomas siaubo filmas, galbūt susijęs su tikrove. Vos tik Ricoli ir Ailz įtiki prirėmusios šėtonišką grobuonį prie sienos, naujų mįslių pateikia seniai palaidota praeitis.

Žymos sau: KPS: 336 Kb 2018 08 30

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours