947(46) Michael Katz Krefeld “Gelmės”

Estimated read time 2 min read

Michael Katz Krefeld “Gelmės”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: parašyti kažką apie serijas/tęsinius man visada yra sunkoka. Atrodo, kad gi jei jau skaitau ketvirtą knygą, reiškia man pakankamai patinka. Reiškia, kad esu pasižymėjusi autorių prie tų, kurių knygas ir toliau griebsiu. Ir jei pirmi detektyvai apie buvusį policininką Rauną man paliko tik vidutiniškai gerą įspūdį, tai kuo toliau, tuo labiau aš prie jo priprantu ir atsivertusi naują istoriją pajuntu pažįstamą jaukumą.

Detektyvinės linijos pas autorių gana žiaurios. Tai pamišęs sketantas, tai žudikas maniakas išradingai skerdžiantis moteris. Jautriems geriau neskaityti. Tačiau pats Raunas su savo keistais praeities vaiduokliais, storu šunėku, glaudžia rajono bendruomene, suteikia kažkokios atsvaros žiaurybėms.

Negalėčiau statyti knygų į vieną lentyną su Nesbo Hūlės istorija, bet kas ten žino, gal skaitydama dešimtą serijos detektyvą imčiau ir apsigalvočiau.

OficialiaiDetektyvui Raunui tenka kraupiausia byla iš visų, kurias buvo tyręs. Naujas klientas paprašo surasti septyniolika metų nematytą bendraklasį. O tuo metu Kopenhagos gyventojus šiurpina žvėriški nusikaltimai, pernelyg primenantys 1993-iaisiais šių dviejų vaikystės draugų užpultos mergaitės tragišką istoriją…

Baiminantis visuomenės keršto, paauglystėje atlikę bausmę, buvę bendraklasiai gyvena prisidengę naujomis tapatybėmis, nieko vienas apie kitą nežinodami. Dar vienam užpuolimui pasibaigus moters mirtimi, Raunas rimtai imasi galinčio bet kada smogti žudiko medžioklės.

Žymos sau: KPS: 344 Kn 2017 05 15

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

 

+ There are no comments

Add yours