937(36) Kristin Hannah “Namų frontas”

Estimated read time 2 min read

Kristin Hannah “Namų frontas”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: šios autorės knygos niekada nebūna blankios. Visos istorijos yra apie santykius, bet kituose mano skaitytuose romanuose veiksmas dažniausiai vykdavo antrojo pasaulinio karo metu. Žinot, karas ar taika, iš esmės žmonės stengiasi išgyventi, apsaugoti savo vaikus, išsimaitinti, nesušalti ir nežūti. Autorė moka valdyti žodį, todėl labai lengva susitapatinti su veikėjais.

Ši istorija skiriasi tuo, kad joje kalbama ne apie kažkokį seną karą, kuris vis naujoms ir naujoms kartoms darosi tolimas, kaip mums dabar atrodo Žalgirio mūšis. “Namų fronto” ašis yra tipiniai amerikietiški namai. Vyras dirba teisininku, mama pusiau namų šeimininkė, bet iš tiesų kariškė – sraigtasparnio pilotė, dvi dukros su visomis pirmojo pasaulio problemomis. Ir namų porai bestovint ant skyrybų slenksčio, moteris yra išsiunčiama į Afganistaną. Autorė nupiešia visą santykių dramą: vyro nenorą imtis “bobiškų reikalų” ir auginti vaikus, mergaičių baimę, kad išvyksta mama, moters baimę, kad gali nebegrįžti iš karo, o išskrenda susipykusi.

Taip pat svarbi antra dalis. Kokie iš karo (taip, to tikrojo, kur aplink vien žuvę draugai) grįžta žmonės. Kaip jiems pavyksta (arba ne) prisitaikyti ir atlaikyti spaudimą, juk visi nori ankstesnio gyvenimo, o tu jau kitoks. Apie pagalbos trūkumą, traumas, nenorą gyventi ir t.t. Nubraukiau aš vieną kitą ašarą, ką čia slėpti.

OficialiaiKristin Hannah savo bestseleriuose gilinasi į draugystės, seserų ištikimybės bei motinų saugomų paslapčių gelmes. Šįkart savo bene jausmingiausiame romane ji tyrinėja intymius sudėtingo santuokinio gyvenimo aspektus per susimąstyti verčiantį vyro ir žmonos santykį meilėje ir kare. Savo nepaprastai giliu žvilgsniu į šiuolaikinę šeimą „Namų frontas“ yra pasakojimas apie meilę, netektį, didvyriškumą, garbę ir, žinoma, viltį.

Žymos sau: KPS: 416 Ke 2017 03 16

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours