925(24) Sofi Oksanen “Norma”

Estimated read time 2 min read

Sofi Oksanen “Norma”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Skaičiau visas autorės knygas, tad nieko keisto, kad susidomėjau ir naujausia. Tiesa, patiko man tik ta, kuri buvo pirmoji. Ir dar truputį ši.

Istorija labai keista ir šiek tiek fantastinė. Normai labai greitai auga plaukai. Tai paslaptis, nes jei faktą sužinotų kiti, tai mergina taptų mokslinių eksperimentų objektas. Arba plaukų mafijos grobis. Pats faktas, kad per parą plaukai paauga metrą gal ir neatrodo labai fantastinis, visokių sutrikimų būna. Tačiau mistikos knygoje su tais plaukais gerokai daugiau. Jie jaučia, žudo, įspėja ir t.t.

Knygos siužetas sukasi aplink Normos mamą, kuri pačioje pradžioje nusižudo ir mergina bando išsiaiškinti kodėl. Čia lenda plaukų mafijos (būna ir tokia) bei vaikų prekybos galai. Tad knyga panašėja į detektyvą.

Pradžioje man buvo nuobodu. Painiojosi vardai, sunku buvo įsijausti kas yra kas, kokiais ryšiais susiję ir apskritai apie ką kalba. Tačiau vėliau įsibėgėjau ir pasidarė labai įdomu kuo gi viskas baigsis. Keistoka, su nieku nesulyginama knyga.

OficialiaiSofi Oksanen romane „Norma“ – paslaptinga šeimos drama su fantastikos ir detektyvo elementais. Šįkart autorė drąsiai leidžiasi į tamsiausius grožio verslo ir surogatinės motinystės užkaborius. Paslaptingomis aplinkybėmis žuvus motinai, Norma Ross lieka visai viena. Abi moterys buvo artimos ir surištos ne tik giminystės ryšiais, bet ir paslaptimi. Norma yra ypatinga. Antgamtiškai greitai augantys plaukai, jautrios reakcijos į menkiausią nuotaikos pasikeitimą – jos prakeikimas ir kartu palaiminimas. Visą gyvenimą Norma ir jos motina Anita stengėsi išsaugoti šią paslaptį, kad apsaugotų Normą. Dabar, po motinos mirties, jos namuose rastos nuotraukos, užrašai ir video medžiaga atskleidžia, jog Anita apie savo dukterį žinojo kur kas daugiau, nei buvo galima manyti.

Žymos sau: KPS: 336  Ke 2017 01 20

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos.

+ There are no comments

Add yours