908(7) Sebastien Japrisot “Moteris su automobiliu, akiniais ir ginklu”

Estimated read time 3 min read

Sebastien Japrisot “Moteris su automobiliu, akiniais ir ginklu”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Aš mėgstu tokius pavadinimus. Jie visada patraukia mano akį.  Na tokie, kaip “Kas gi nutiko lifte įstrigusiam vyriškiui?”, “Naktį parke aukštai medyje su ežiuku” ir t.t. Nebūtinai tos knygos būna geros, tačiau dėmesys atkreiptas. O štai visokios “Sicilietiška istorija”, “Diena Paryžiuje”, “Laukiu tavęs”. “Pajūrio svajos” ir t.t., – atstumia, netraukia, nors galiausiai pasirodo, kad būna visai neblogos.

“Moteris su automobiliu, akiniais ir ginklu” – vidutinė. Nors lyg ir nieko. Pradžioje man buvo labai sunku įsijausti, nes pasakojimas atrodė kaip koks chaosas. Kažkas vyksta, tu nesupranti kas. Šefas paprašė sekretorės padirbėti jo namuose papildomai, o po to nuvežti visą šeimą į oro uostą ir parvaryti automobilį. Panelė nusprendė juo pasivažinėti, palėkti iki jūros. Bet pakeliui visi žmonės sako, kad jau vakar ją matė. Asmenybė nestabili, todėl toks intriguojantis pasakojimas kažkoks padrikas ir netraukiantis.

Visgi vėliau įsijaučiau ir kai pradėjo rastis naujų detalių, jos lipo į vieną visumą, tapo sunkoka atsitraukti. Savotiška, nebloga. Toks lyg ir psichologinis detektyvas. Tik tiesa ta, kad būtent suviliojęs pavadinimas ir suklaidino, nes tikėjausi kažkokios smagios komedijos, nesusipratimų iš kurių galima pakrizenti. Arba čandleriško stiliaus rafinuoto detektyvo. Negavau nei to, nei ano, nors nepasakyčiau, kad labai nusivyliau.

Oficialiai: Dani gauna užduotį. Merginos vadovas, charizmatiškasis Mišelis, prašo jį su šeima nuvežti į oro uostą ir parvairuoti prabangų automobilį atgal į Paryžių. Naudodamasi proga mergina nusprendžia aplankyti Prancūzijos pietus, nes niekada nėra buvusi prie jūros. Tačiau svaigulį ir beprotišką laisvės pojūtį važiuojant pakrante sudrumsčia keisti įvykiai. Sustojus pakeliui, ją užkalbina moteris, kuri tvirtina, kad Dani šį rytą buvo jos kavinėje ir pamiršo paltą. Vėliau autoservise ją kažkas užpuola ir sužaloja ranką, o savininkas tvirtina, kad dar vakar taisė jos automobilį. Naktį sustabdo policininkas, įsitikinęs, kad jau įspėjo dėl nešviečiančių žibintų. Negana to, paaiškėja, jog automobilio bagažinėje yra kai kas, dėl ko mergina galėtų atsidurti kalėjime. Dani vis didina greitį, bet užuot priartėjusi prie tiesos, nuo jos vis labiau tolsta.
Giliai užslėptą tiesą subtiliai atskleidžia automobilis, akiniai ir ginklas. Kiekvienas išduoda po dalelę nedoros gudrybės, kuri slepiasi tamsių praeities šešėlių šokyje.

Žymos sau: KPS: 272  Kn 2017 11 16

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos.

 

+ There are no comments

Add yours