894(64) Sergej Lukjanenko “Atspindžių labirintas”

Estimated read time 3 min read

Sergej Lukjanenko “Atspindžių labirintas”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Aš žinokite prisibijau aprašinėti fantastines knygas, nes po to subėga visokie fantastai ir pradeda mane barti, kad aš ne taip ką nors supratau, ar kaip man kažkas galėjo nepatikti, gi tas žiedo nešimas visai nenuobodus ir ten taip toliau. Na, bet ką, perskaičiau, tai perskaičiau. Reikia užfiksuoti.

Knyga susidomėjau po to, kai mano vyras pradėjo skaityti Ernest Cline “Ready player one”. Irgi apie virtualybę. Pradėjau ir aš, skaičiau skaičiau ir taip nuobodu buvo… O po to išgirdau, kad yra kažką Lukjanenko parašęs. Na Lukjanenko seksistas, rasistas, putinistas, bet negali apkaltinti jo nuobodumu. Na kartais, truputį.

Tai va, knyga pasakoja apie tai, kad atsitiktinumo dėka išrasta programa, kuri virtualią realybę paverčia labai realistiška. Tiesiog būdamas ten tu negali atskirti tikrovės nuo žaidimo. Jauti skonį, skausmą ir t.t. Tačiau žinoma suvoki, kad nemirsi jei tave nušaus, o tiesiog būsi išmestas į realybę. Pasaulis sukurtas gana įdomiai. Visokie hakerių įsilaužimai vaizduojami, kaip realūs nuotykiai. Bėgi nuo drakono, neši obuoliuką, o iš tiesų kopijuoji failą ir grūmiesi su apsaugos programomis. Žmonės patekę į virtualybę iš jos išeiti paprastai negali. Smegenys nesuvokia, kad reikia tik nusiimti virtualius akinius. Jiems reikia kompiuterį, kad ir netikrame pasaulyje, bet atrodančiame kaip tikras, į kurį įvestų kodą. Tačiau yra daiveriai, maža grupelė žmonių, kurie gali išeiti iš virtualybės kada užsimanę. Apie vieną daiverį ir jo nuotykius ir pasakoja knyga. Didelė jo veiksmo dalis vyksta “Doom” tipo žaidimo labirintuose kovojant prieš montsrus ir kitus žaidėjus. Na supratote, daug įdomaus pasaulio ir nuotykių.

Lukjanenko herojams labai būdinga savipsa. Ir kaip mane ji erzina! Gi norisi sakyti, kad Lioška tu, atsipeikėk, nustok zyst, kas tau gyvenime blogai! Tačiau visumoje smagi knyga. Tiesa, pabaiga tai tokia ne itin. Per daug jau tos saviplakos.

Oficialiai: “Atspindžių labirintas” – tai knyga, kuri beveik dvejus metus niekam neužleido pirmosios vietos Rusijos bestselerių sąraše. “Atspindžių labirintas” – tai virtualioji realybė, iš pirmo žvilgsnio visai kitokia, nei mus supantis pasaulis. Tačiau ar taip gali būti? Ar mes į naują, kompiuterinių technologijų sukurtą pasaulį iš realybės atsinešime tik šviesiąsias mūsų gyvenimo puses? Atsakymo į šį bei daugybę kitų klausimų ieškokite “Atspindžių labirinte”…

Žymos sau: KPS: 289 Kę 2017 10 08

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours