886(56) Jussi Adler-Olsen “Kaltė”

Estimated read time 2 min read

Jussi Adler-Olsen “Kaltė”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Aš visada su džiaugsmu skaitau šio autoriaus knygas. Labai įtraukia, o šią buvo dar smagiau skaityti, nes visai neseniai buvau Danijoje. Dabar, kai kalba apie važinėjimą tiltais, aš jau galiu net įsivaizduoti kaip tas tiltas atrodo ir net puikiai pamenu, kaip iš automobilio bandžiau nufotografuoti švyturį salelėje, apie kurią kalbama šiame romane. Kitas jausmas :).

Šiaip jau detektyvu aš gal knygos nevadinčiau. Juk nuo pat pradžių žinomi visi blogiečiai ir nėra jokių staigmenų. Visas dėmesys tik tyrimui iš vienos pusės ir nusikaltėlių motyvams iš kitos. Šiaip ši knyga atskleidė nemažai įdomių detalių apie ne tokią ir seną Danijos politiką, kaip antai priverstinis sterilizavimas, atskyrimas nuo visuomenės už nemoralų elgesį (to meto akimis, nes dabar jau turbūt visus reiktų atskirti), na ir žinoma viso to pasekmes.

Kadangi tai ketvirta knyga, tai veikėjai jau pažįstami, tiek Karlas su visa savo adamsiška šeimynėle, tiek astentė Rouzė su sutrikusia psichika, tiek siras padėjėjas. Man regis kai kada šiek tiek perspausta kuriant jų personažus. Ypač Rouzės.

Išlieka dvi intrigos, ar kada nors kitose knygose bus atskleista Asado istorija ir aš išsinarplios ta detektyvinė linija susijusi su Karlu ir kodėl jis sėdi rūsyje, o jo partneris suparalyžiuotas. Mėgstamo žanro įdomi knyga.

Oficialiai: 1987. Netė Rouzen jau spėjo patikėti, kad traumuojanti praeitis pamiršta. Rūpestingi globėjai ir mylintis vyras padėjo susikurti naują gražų gyvenimą. Tačiau per pokylį ji pastebi žmogų iš praeities, kuris gali sudaužyti Netės gyvenimą į šukeles. Tik jauna moteris nė už ką nesutiks grįžti į košmarą ir nebebus auka…
2010. Detektyvas Karlas Mjorkas iš Kopenhagos neišaiškintų bylų skyriaus tyrinėja Ritos Nilsen, palydovių agentūros savininkės, dingimo aplinkybes. Tyrimas atskleidžia, kad dingusioji tėra viena iš painios dėlionės detalių ir neišaiškintas įvykis ne vienintelis – tai tik nerimą keliančios sekos, kurios niekas nepastebėjo dvidešimt metų, pradžia…

Žymos sau: KPS: 576 Ke 2017 08 27

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours