885(55) Edgar Rice Burroughs “Marso princesė”

Estimated read time 3 min read

Edgar Rice Burroughs “Marso princesė”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Autorius, ko gero, geriausiai žinomas todėl, kad parašė Tarzaną, kurio, beje, nesu skaičiusi. Nes tiesiog nepatiko. Tačiau jei paklaustumėte, kokia knyga buvo viena iš mano mėgstamiausių paauglystėje, daug negalvojusi pasakyčiau, kad “Užmirštoji Sala”. Šio paties autoriaus. Knygoje pasakojama, kaip karo metu vyko visokie laivų užgrobimai ir pergrobimai ir netyčia povandeninis laivas pateko į salą, kuri visiškai izoliuota nuo išorės. Saloje labai įdomi evoliucijos sistema. Pietuose sutiksit žmones beždžiones, o šiaurėje jau tokius visai sapiens. Tai žmogeliai iš civilizuoto pasaulio turėjo šiek tiek nuotykių. Tą knygą aš skaičiau šimtus kartų. Ir neperdedu. Dabar mielai vėl paskaityčiau ir kai pamačiau, kad dar viena autoriaus knyga, žinoma, susidomėjau.

Iš aprašymo suprantu, kad fantastikos pasaulyje Marso serija yra gerai žinoma ir padariusi kitiems autoriams įtakos. Net ir ekranizuota pora kartų. Tačiau, man tai naujiena, todėl net nežinojau ko tikėtis. Gavau smagų skaitaliuką. Burroughs yra vienas tų autorių, kurie savo skyriaus pavadinimuose “spoilina” kas vyks toliau. Man toks rašymo būdas labai priimtinas (cha, esu ta, kuri labai dažnai net neįpusėjusi knygos perskaito pabaigą!).

O šiaip man skaitant šią knygą, visą laiką ėmė jausmas, lyg žiūrėčiau kokį septymketvirtų metų fantastikos filmą. Blankios spalvos, keista muzika tarsi iš kibiro, visokios plastilininės lėlės :D. Na, tiesiog… Vaizduotė! Siužetas toks primityviai paprastas. Žemietis Džonas Karteris netikėtai pateko į Marsą, ten susidūrė su vietiniais, įsimylėjo princesę, kurią pagrobė pirmieji sutikti vietiniai, tada ja laisvino ir ten taip toliau. Neesmė siužete, esmė atmosferoje, o kokius jausmus man ji kelia, jau parašiau.

Tęsinius skaityčiau, bet dabar norėčiau labai “Užmirštąją Salą” paskaityt :D.

Oficialiai: Pabėgęs nuo užpuolikų Džonas atranda paslaptingą olą, staiga krinta suparalyžiuotas ir pasijutęs naujame kūne atsiduria karingų tarkų gentyje. Kad išlaisvintų žaviąją Helio princesę Dėją Toris, jam tenka įsivelti į ginkluotus konfliktus tarp besivaidijančių Marso klanų. Žemėje vykęs karas yra tik mažas mūšis palyginti su tuo, kas Džono laukia Marse. Raudonosios planetos ir jos gyventojų likimas – jo rankose...

Žymos sau: KPS: 208 Kn 2017 08 20

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours