879(49) Eve Chase “Juodųjų Triušių dvaras”

Estimated read time 3 min read

Eve Chase “Juodųjų Triušių dvaras”

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Mano nuolatiniai skaitytojai, jau seniai turėjo pastebėti, kad mano skonis knygoms yra absoliučiai eklektiškas. Nuo Bridžitos Džouns nuotykių iki Murakamio veikėjų. Nuo Markesio realybės iki young adult trilogijų. Nuo Cronino lyg ir zombių iki Jojo Moyes romantikos ir dar net nepaminėjau visų detektyvų, šeiminių knygų, Holokausto temos ir t.t. Ir gana daug perskaičius aš matau, kad pasaulyje nėra labai jau daug skirtingų siužetų. 10-20. Dar jų variacijos ir tiek. Meilės romanuose arba išskiria nesusipratimas, arba viskas prasideda kerštu, o baigiasi lova, detektyvuose irgi žinai, kurioje vietoje autorius padarys klaidinantį manevrą… Minties eigą pagavote.

Tai va, “Juodųjų triušių dvaras” irgi yra iš tų, kurias jau šimtą kartų skaičiau tik kiek prastesnė. Pasakojama dabartis, kai pora ieško vietos vestuvėms ir nuotaką apsėda dvaras, tas kur triušių. Ir dvaro praeitis. Visada visada visada tokiose knygose praeitis ir dabartis susilieja.

Pati istorija lyg ir būtų nieko, bet mane žiauriai erzino dabarties mergina. Nu jau tokia triedalė… Nenoriu spoilinti, todėl sukursiu panašaus emocinio lygio situaciją. Įsivaizduokite, kad esate koks nors Paulius ir vartydamas šeimos albumą sužinote, kad turėjote bobutę, kuri čiut sugriešijo su kaimynu, o laikai nebuvo labai geri, todėl savo pavainikį padovanojo klajojančiam cirkui. Baisu. Bet dar baisiau yra, kad Paulius dėl to suisterikuoja, nuo visų pabėga, nori skirtis su savo žmona, nes jo genai sugadinti ir žmona sužinojusi šeimos istoriją niekada nebenorės su juo gyventi. Na taip taip, aš čia pritempiau situaciją, bet Pauliaus kvailumas lygiai toks būtų, kaip ir knygos veikėjos. O tokie psichuojantys man nepatinka. O ir šiaip knyga silpnoka tarp tokio pobūdžio konkurentų.

OficialiaiJuodųjų Triušių dvaras – taip Penkro dvarą vadina visi čionykščiai Kornvalio gyventojai. Šis, įspūdingas, gebenėmis, keistenybėmis ir paslaptimis apipintas dvaras traukte traukia kiekvieno prašalaičio žvilgsnį. Būtent čia savo vestuves švęsti norėtų Lorna Danevėj, vis dar prisimenanti šį dvarą iš vaikystės atostogų romantiškajame Kornvalyje. Nors dabar jame šeimininkauja atšiauri sena keistuolė, tačiau dvaras mena ir ankstesnius šeimininkus – gražią Eltonų šeimą. Ponia ir ponas Eltonai bei keturi jų vaikai kasmet Juodųjų Triušių dvare leisdavo idiliškas ir neskubrias atostogas, kol vieną vasarą paslaptinga tragedija visiems laikams pakeitė ne tik dvaro, bet ir visos šeimos likimą. 
Vaikštinėdama dvaro keliukais Lorna net nenutuokia, kad būtent jai bus lemta atverti senas paslaptis saugančias duris ir išsiaiškinti ne tik Eltonų šeimai lemtingos nakties įvykius, bet ir tikrąją savo pačios istoriją…

Žymos sau: KPS: 376 Kę 2017 07 24

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours