864(34) Chiara Gamberale “Dešimt minučių”

Estimated read time 2 min read

Chiara Gamberale “Dešimt minučių”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Būna taip, kad vartai vartai knygų įrašytų į skaityklę sąrašą, nematai viršelių, tie pavadinimai nieko nesako, galiausiai bedi pirštu į atsitiktinę ir pradedi skaityti. Na, bent aš taip darau, nes man visada labai sunku nuspręsti, kurią knygą skaityti dabar.

“Dešimt minučių” pasirodė savotiška. Tai lyg ir savipagalbos knyga įvilkta į romaną (panašiai, kaip inkognito keliaujantis dievas), lyg ir įdomi, lyg ir pritemta bei silpnoka.

Esmė tame, kad autorę (nežinau kiek ši istorija yra tikra, bet knygoje autorė rašo tarsi apie save ir savo, kaip rašytojos gyvenimą) paliko vyras. Ši negali atsigauti, o psichologė pasiūlė vieną mėnesį kiekvieną dieną 10 minučių daryti kažką naujo, ko dar gyvenime nedarė. Na, tai tie dalykai pasitaikė įvairūs. Blynų kepimas, ėjimas atbulomis ir pan. Pasakodama autorė papasakojo ir apie savo aplinką, ją supančius žmones, draugus. Na, ir turbūt nebus intriga, kad tos 10 minučių per dieną padeda atsigauti, atrasti save ir susikurti naują gyvenimą. Finito. Nekaltinkite spoilinimu, nes tai yra aišku vien aprašymą paskaičius.

Šiaip viskas lyg ir būtų gerai, tik pasirodė per mažai, per paviršutiniškai ir per greitai tas visas gyvenimo į gerą pasikeitimas :).

Oficialiai: Laimingas Kjaros gyvenimas vieną dieną subyra į šipulius: to, kas buvo svarbiausia ir dėl ko vertėjo gyventi, nebeliko. Kad Kjara išsikapstytų iš kasdienio liūdesio ir gilios sumaišties, psichologė jai pasiūlo išmėginti Rudolfo Štainerio žaidimą.
Kjara suvokia neturinti ko prarasti – tad kodėl nepamėginus? Kiekvieną dieną bent dešimt minučių reikės veikti kažką naujo, niekada nedaryto. Visą mėnesį.
Tragikomiškų situacijų ir gilių įžvalgų gausus Chiaros Gamberale romanas kalba apie pokyčių baimę ir jų būtinumą. O svarbiausia, įrodo, kad net po didelių sukrėtimų įmanoma atsitiesti – neskubant, minutė po minutės.

Žymos sau: KPS: 200 Ke 2017 05 26

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours