843(13) Anton Svensson “Lokio šokis”

Estimated read time 3 min read

9789955238751Anton Svensson “Lokio šokis”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: šią knygą norėjau perskaityti jau senokai, bet kažkaip vis nesiryžau. Lyg ir iš anotacijos atrodė, kad bus labai gera, bet kažkas stūmė. Jos ėmėsi mano vyras, neblogai įvertino, tad perskaičiau ir aš.

Po kelių skyrių kažkodėl norėjau daugiau sužinoti apie autorių, tad paskaičiau ir sužinojau, kad jie net du, kad istorija tikra, ir kad ją parašė vienas iš brolių, kurie nusikaltimuose nedalyvavo ir knygoje nėra minimi.

Pati istorija pasirodė įdomi. Trys broliai ir jų vaikystės draugas imasi bankų plėšimų. Viską kruopščiai suplanuoja, iš esmės jiems sekasi, nors nė vieno plano ir neįgyvendina iki galo. Tačiau knygoje svarbiausią vietą užima ne plėšimai bei planavimai, bet priežastys ir pasekmės, smurtas. Labai keista buvo skaityti smurto skandalo fone. Trys sūnūs irgi išauginti ant to pamato, kad kumštis yra geriausias valdžios įrodymas. Visi skirtingai išgyvena prisiminimus ir dabartį. Nusikaltimo istorija verčia pamąstyti apie tai, ar mes mokame sustoti. Kada jau gana ir kiek į galvą kala adrenalinas ir noras patirti dar aštresnių pojūčių?

Iš esmės knyga man patiko, tačiau pasirodė neišbaigta, paliestos temos tik paviršutiniškai, įtraukti neesminiai veikėjai, kuriems skirta arba per daug ir neįsigilinta (policininkas) arba smarkiai per mažai (vyriausio brolio mergina) dėmesio.

Ir dar, aš save laikau tokia šalto proto moterimi. Ir situacijoje, kada reikia gelbėti savo kailį, aš manau, kad arba bandyčiau gelbėti kailį, arba būčiau sustingusi ir supanikavusi iš baimės, bet tikrai tuo metu man mažiausiai rūpėtų pasiaiškint senas nuoskaudas su tėvais ar dar ten kažkuo. O tokių nerealistinių detalių buvo ne viena. Filmas būtų geras.

OficialiaiTikslūs judesiai surepetuoti sekundžių tikslumu. Nebus nė vieno liudytojo. Policija tikrai neatseks pėdsakų. O kai didžiulis auksinės žuvelės akvariumas bus kupinas pinigų, užplūs svaigulys ir beprotiškas laisvės pojūtis. Prieš daugelį metų griūvant šeimai trys broliai tapo neišskiriami. Tėvas juos išmokė visada smogti atgal, o motina įskiepijo troškimą išsilaisvinti… Perskaitę šią knygą niekada nepamiršite Leo, Felikso ir Vincento. „Lokio šokis“ – tai pasakojimas apie negailestingiausią ir išradingiausią kada nors Švedijoje veikusią nusikaltėlių grupuotę. Jų nusikaltimai tokie neįtikėtini, kad atrodo sukurti lakiausios vaizduotės, bet įdomiausia, kad viskas įvyko realiame gyvenime. „Lokio šokį” įkvėpė istorija apie tris brolius, kurie įkaite laikė visą Švediją, per dvejus metus įvykdę dešimt įžūlių, puikiai suplanuotų bankų apiplėšimų. Nė vienas iš jų prieš tai nebuvo įvykdęs jokio nusikaltimo. Visiems jiems dar nebuvo nė 24-erių. Apie tai pasakoja ketvirtasis brolis, nedalyvavęs nusikaltimuose.

Žymos sau: KPS: 656 Ke 2017 01 28

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours