833(3) Katherine Webb “Nematomieji”

Estimated read time 2 min read

cdb_nematomieji_p1Katherine Webb “Nematomieji”

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Niekur nedingau, skaitau skaitau, o šiandien visą dieną bandžiau nusipirkti naujų knygų :). Tik, kaip ir visada, šiek tiek tingisi rašyti atsiliepimus apie didelio įspūdžio nepalikusius skaitinius. Jau esu skaičiusi kitą autorės knygą ir toji paliko kur kas geresnį įspūdį. Tiesiog.

Tiesiog šioje istorijoje visi veikėjai buvo nuobodūs, net ne nuobodūs, o atstumiantys. Tiek dabartyje, tiek praeityje. O koks jau ten smagumas skaityt atstumiančias istorijas, ane?

Įveikiau vos ne vos, visai nesinorėjo sužinoti kaip gi baigsis knyga ir lengviems vakaro skaitiniams tikrai yra gerokai daugiau knygų. Tai tiek.

Oficialiai: Viskas prasideda, kai surandamas prieš šimtą metų per Pirmąjį pasaulinį karą žuvusio nežinomo kareivio kūnas. Kas jis? Ir apie kokius baisius įvykius kalba du prie jo kūno rasti moters laiškai? Jauna žurnalistė Li Hikson ima tirti istoriją, grąžinančią ją į 1911 metų Angliją… Laikus, kai baigiasi Viktorijos epocha, grėsmingai artinasi Pirmasis pasaulinis karas, nusistovėję papročiai ir visuomenės normos ima trūkinėti ir keistis. Tačiau apsnūdusiame Berkšyro kaimelyje viskas po senovei. Jauna naivi pastoriaus žmona Estera Kaning trokšta vyro meilės ir šeimyninės laimės, tačiau atvykusi nauja tarnaitė Ketė išjudina visą eilę įvykių, pakeisiančių visų namiškių gyvenimus. Nes Ketė turi praeitį – praeitį, į kurią jos naujoji šeimininkė linkusi žiūrėti pro pirštus, bet kurios taip ir nesupras… Visą ilgą, slogią vasarą klebonijoje kunkuliuojančios ambicijos, meilė ir pavydas palieka pribloškiančius pėdsakus.

Žymos sau: KPS: 488 Kn 2016 11 20

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours