816(73) Marija Duenas "Laiko gijos"

Estimated read time 3 min read

cdb_Laiko-gijos_p1Marija Duenas “Laiko gijos”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Peržvelgiu savo paskutinių skaitytų knygų penketuką. Visiška, VISIŠKA eklektika. Keistas tarantiniškai juokingas trileriukas, nesąmoninga S. Brown knyga apie meilę bei intrigas, šiurpokas, bet labai įdomus švediškas detektyvas, postapokaliptinė psichologinė drama. O dabar dar įsipaišo ir storas truputį istorinis romanas, kurį lygina su “Vėjo nublokštais”. Taip, ko gero statyčiau į tą pačią lentyną, dar pridėčiau “Erškėčių paukščius”, bei kitas autorės knygas, šalia tilptų ir I. Allende romanai.
Vienintelis dalykas man trukdė skaityti: autorė gana nuobodžiai aprašinėjo politinę situaciją. O kadangi viskas apie Ispanijos pilietinį karą, bei metą Antro Pasaulinio laikais, tai aš daug bagažo neturėjau ir kažkaip nuobodžiavau ten skaitydama “Chuanas tą, Migelis aną, tais metais… o po to…”. Na, galima ir kažkaip įdomiau gi.
Tačiau pagrindinė istorija man patiko ir buvo gana neįprasta. Jos pradžioje jauna mergina iš Madrido įsimyli žavų vyrą, meta namus, sužadėtinį ir pasineria į aistringus santykius. Tada būna apgauta ir palikta su skolomis. Maroke. Ir grįžti namo negali, nes uždarytas kelias. Truputis naujų draugų, machinacijų ir juodosios rinkos – atidaro savo siuvimo saloną. Einasi neblogai, atsiranda įdomių pažinčių, kurios nuveda prie šnipinėjimo vienos valstybės saugumo tarnybai. Kaip suprantate, knyga pilna visokių įdomybių bei intriguojančių personažų. Jei tik politinis paveikslas būtų nušviestas įdomiau, nebūtų prie ko kibti. Na nebent prie to, kad labai sunku šią knygą nešiotis buvo.
Oficialiai: Pagrindinė romano veikėja Sira Kiroga, jauna siuvėja iš Madrido, beprotiškai įsimyli menkai pažįstamą vyriškį, išvyksta iš Ispanijos palikdama dorą sužadėtinį ir motiną. Maroke jie pradeda naują gyvenimą – kupiną netikėtų pažinčių, prabangaus gyvenimo ir tamsių jo užkaborių. Apsvaigusi iš meilės Sira netrukus lieka apgauta ir pažeminta, be pinigų ir netekusi bet kokių iliuzijų. Tačiau gyvenimas Sirai pamėtėja rizikingą galimybę. Ji atidaro madų ateljė, itin vertinamą aukštų pareigūnų, jų žmonų ir meilužių. Su viena jų, užsienio reikalų ministro Franko diktatūros metu meiluže Rozalinda Foks, Sira užmezga itin artimą draugystę. Svaiginančios pažintys su politikos aukštuomene Sirą įtraukia į pražūtingą avantiūrą — madų ateljė tampa tik priedanga kitokiai veiklai…
Žymos sau: KPS: 584  Kb 2016 08 28
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours