798(55) Jacob Grey "Krankas. Varnų užkalbėtojas"

Estimated read time 3 min read

krankasJacob Grey “Krankas. Varnų užkalbėtojas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Atsiliepimą galėjau rašyti prieš porą dienų, bet susilaikiau. Perskaičiau šią knygą tą pačią dieną kai baigiau “Šachtos” trilogiją ir natūralu, kad daugiau nei per pusę už mane jaunesnei auditorijai skirta knyga tokio įspūdžio nepaliko. Ir šiaip depresija po pasibaigusios istorijos. Taigi, leidau įspūdžiams priblėsti, knygoms nesimaišyti, nuomonei susigulėti.
O nuomonė gera. Žinoma, mane truputį erzina tos baisiai tuščios didelės paraštės. Elektroninės knygos išlepino, bet gi pakalbėkime apie turinį. Jei teisingai supratau, tai knyga yra trilogijos dalis. Kaip paprastai ir nutinka, pirmoje dalyje pristatoma aplinka ir autoriaus sugalvotas pasaulis. Šį kartą tai gyvūnų užkalbėtojai gyvenantis šiuolaikiniame (automobiliai, mobilūs telefonai), bet apskurusiame pasaulyje. Paprasti žmones apie šiuos užkalbėtojus nežino (primena Harį Poterį, ar ne?). Jie moka kalbėtis su tam tikros rūšies gyvūnais, juos valdyti ir žinoma būna gerų bei blogų užkalbėtojų. Kaip ir priklauso tokioms istorijoms – gėris stoja prieš blogį, o herojai patiria nuotykių.
Pagrindinis veikėjas yra berniukas, kuris anksti neteko tėvų (vėl primena Harį), valdo varnas ir yra kone išskirtinis užkalbėtojų pasaulyje (ir vėl Haris?), nes varnų valdovai istoriškai svarbiausi. Ir dar yra blogietis, kuriam būtinai reikia varnų užkalbėtojo ir nieko kito (ką primena?).
Žinote, Haris Poteris baigėsi, o skaityti kažką tai norisi. Tai va čia yra gana nebloga to paties žanro knyga. Neabejoju, kad smarkiai įtrauks ne vieną skaitytoją. Galėtų tik būti gerokai storesnė ir lėtesnė.
OficialiaiNaktis jam tiko. Jis siautėsi jos šešėliais. Gėrė jos kvapus. 
Juodamūris kažkada buvo klestintis didmiestis, tačiau vieną vasarą miestą užplūdo keisčiausių nusikaltimų banga. Anuomet penkiametis Krankas tapo našlaičiu. Berniuką savo lizde priglaudė ir išaugino varnos. Krankas niekada nė nenutuokė, kodėl jis gali su jomis susikalbėti… 
Praėjus aštuoneriems metams, nuo užpuolikų Krankas išgelbėja mergaitę vardu Lidija ir netikėtai sutinka kitus, tokius pačius kaip jis, – įvairius gyvūnus gebančius valdyti užkalbėtojus. Kai kurie iš jų itin pavojingi.
Kad miestą apgintų nuo žiauriausio vorų užkalbėtojo Mezgėjo užmačių, Krankas turi išsiaiškinti savo ypatingos galios paslaptį ir ją įvaldyti. Kartu su naująja drauge ir savo ištikimų varnų trijule berniukas leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę po mįslingą Juodamūrio gerųjų ir piktųjų užkalbėtojų pasaulį.
Žymos sau: KPS: 296 Kn 2016 06 19
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

1 Comment

Add yours
  1. 1
    egliosha

    Man irgi visai patiko, nors čia knyga jaunesnio amžiaus auditorijai, nors realiai tinka ir vyresniems paaugliams.

+ Leave a Comment