793(50) Katherine Webb "Palikimas"

Estimated read time 2 min read

palikimasKatherine Webb “Palikimas”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai:  Pastaruoju metu vis vėliau nueinu miegoti, o knygas skaitau tik prieš miegą, tad stabdau save su skaitymais ir todėl trunku ilgiau. Šią irgi įveikinėjau ilgokai ir ne todėl, kad neįdomi, anaiptol. Kažką žavaus turi tos knygos apie senus dvarus ir paslaptis.
Istorija pasakoja apie dvi seseris, kurios keistomis sąlygomis paveldėjo dvarą. Jei jame liks gyventi – dvarą gaus, jei ne – šis bus parduotas. Atvažiuoja sutvarkyti daiktų ir pasikapstyti prisiminimuose. O jie sukasi apie vieną dieną – vaikystėje dingo pusbrolis. Jaunesnioji sesuo nieko neprisimena, bet bando, o vyresnioji nuo tada serga depresija ir kažką slepia. Kaip visada – įdomu gi kas nutiko ir kuo viskas baigsis.
Dar viena linija pasakoja apie praėjusio šimtmečio pradžią, kuomet seserų prosenelė, jauna, turtinga ir kilminga Karolina iš meilės išteka už prerijų kaubojaus ir išvažiuoja gyventi į rančą. Nutinka ten visokių dalykų, kurie atveda iki Londono ir antros nelaimingos santuokos. Ši dalis buvo itin įdomi. Tokia pasakyčiau net allendiška.
Daug paslapčių, personažų ir vilties. Man patinka tokie šeimų romanai.
Oficialiai: Po senelės mirties seserys Erika ir Beta paveldi Stortono dvarą. Energinga ir veikli Erika įsitikinusi, kad palikimo rūpesčiai išblaškys skyrybų liūdesyje skendinčią Betą. Į šį dvarą, kuriame gyveno dar jų prosenelė, seserys nebuvo įžengusios daug metų, ir štai – grįžusios tvarkyti palikimo reikalų, jos tarsi iš naujo pasineria į praeitį. Tačiau praėjusi vaikystė moterims neatrodo šviesi – ją temdo prisiminimas apie dvylikametį pusbrolį Henrį, anuomet dingusį be žinios. Erika ima raustis po šeimos praeitį: skaito senus senelės laiškus ir vis giliau įsisuka į šeimos paslapčių verpetą. Ji vis tvirčiau įsitikina, kad Beta apie Henrio dingimą žino kur kas daugiau, nei pasako…
Žymos sau: KPS: 464 Ke 2016 05 26
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours