737(68) Kajsa Ingemarsson "…O ketvirtas garantuoja"

Estimated read time 2 min read

oketvirtasKajsa Ingemarsson “…O ketvirtas garantuoja”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Anotacijos sako, kad rašytoja yra skaitomiausia Švedijoje. Kaip įdomu, nes aš tai nesupratau kodėl. Man sunku pasakyti apie ką yra ši lengvo turinio knygelė. Apie meilę? Lyg ir ne, nors buvo čia santykių. Apie draugystę? Lyg ir ne, nors buvo draugų. Santykius su tėvais? Na ne. Gal savęs paieškas? Panašu, nors niekas savęs taip ir nerado. Beje, labai įdomi ši lietuviška knygos anotacija ant nugarėlės. Pvz., “karjeros atkakliai siekusi aktorė, trečią mėnesį nėščia ir nori ištekėti!” – nėščia buvo penktą mėnesį ir apie vestuves nė kalbos. “vaikinas Johanas, visą laiką taip geranoriškai išleisdavęs į keliones, nekantriai mojuoja vedybų sutartimi” – šiaip jau noriai niekur neišleisdavo ir dėl to pykosi, ir vedybos ar vedybų sutartis nebuvo net paminėti knygoje. Įdomu, ar ne?
Tai va, istorija apie nieką, kurią buvo labai įdomu perskaityti, nes veržiausi išsiaiškinti tuos visus iškeltus klausimus. Galvojau gal gi gale paaiškės kažkas, kad ir savęs atradimas tas. Nea. Nuostabu, kad įmanoma parašyti beveik 500psl knygos ir nieko ja nepasakyti. Skaitosi tai gerai.
Oficialiai: Paula pritrenkta. Po kelių mėnesių, praleistų Niujorke, grįžusi randa draugus iš esmės pasikeitusius: Ana, karjeros atkakliai siekusi aktorė, trečią mėnesį nėščia ir nori ištekėti! Rakelė pasinešusi į karjerą, o Paulos vaikinas Johanas, visą laiką taip geranoriškai išleisdavęs į keliones, nekantriai mojuoja vedybų sutartimi. Kas čia vyksta? Ir kuo, po šimts, visus taip vilioja užtikrinta šeiminė padėtis, žiedas ant piršto ir klykiantis vaikas? Staiga Paula pamato, kad jos gyvenimas – kelionės, vakarėliai ir trumpi romanai – bičiuliams nebeatrodo patraukliai. Dar nespėjusi pasirūpinti „padoraus“ gyvenimo planais mergina gauna pasiūlymą, kuriam negali atsispirti…
Žymos sau: KPS: 496, Kb, 2015 10 11
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours