732(63) Guillaume Musso "Rytoj"

Estimated read time 2 min read

Musso_rytoj_max72_p1Guillaume Musso “Rytoj”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Keisti mano santykiai su Musso. Pirma skaityta knyga “Angelo kvietimas” man labai patiko. “Po 7 metų” pasirodė visiška nesąmonė. “Popierinė mergina” – so so, lyg ir visai nieko, bet tokia jau labai pop. Na, o “Rytoj” irgi labai pop, bet kažkaip prilipo taip, kad skaičiau iki paskutinio puslapio ir baigiau kažkada kai jau seniai miegoti reikėjo.
Ši knyga bus su fantastikos prieskoniu. Viskas prasideda banaliai. Užsidepresavęs ir žmonos netekęs vyras nusiperka kompiuterį ir parašo laišką buvusiai jo savininkei, kuri irgi yra neperlinksmiausia vienišė. Tik va pasirodo, kad jis gyvena ateityje, ji praeityje ir kažkokiu būdu šiuos susieja tik kompiuteris. Vyras, aišku, užsimano, kad mergina padėtų išgelbėti žuvusią žmoną. Na ir čia prasideda visas įdomumas, nes knyga išvirsta į trilerį su šnipinėjimų bei sąmokslų elementais.
Žinoma, viskas aprašyta labai lengvai, banaliai, taip kaip ir priklauso lengvuose skaitaliukuose. Į rimtus, kvapą gniaužiančius trilerius čia neprentenduojama. Bet kažkaip tikrai lengvai ir smagiai suskaičiau.
OficialiaiEma gyvena Niujorke. 32 metų moteris vis dar ieško savo gyvenimo vyro. Matjus įsikūręs Bostone. Kraupioje avarijoje netekęs žmonos, jis vienas augina keturmetę dukrą. Jie susipažįsta internetu ir susirašinėdami netrukus ima manyti, kad jiems pagaliau nusišypsojo laimė. Abu trokšta susitikti, todėl paskiria pasimatymą nedideliame itališkame Manhateno restorane. Tą pačią dieną, tą pačią valandą Ema ir Matjus praveria restorano duris. Juos palydi prie to paties staliuko, ir vis dėlto jie… niekada nesusitiks. Kas tai? Iliuzijos? Vieno iš jų fantazija? O gal kito manipuliacijos? Matjus ir Ema, juo išdavusios tikrovės, aukos, netrukus supranta, kad tai buvo šis tas daugiau nei paprasčiausiai neįvykęs pasimatymas…
Žymos sau: KPS: 358, Kb, 2015 09 20
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Sniegena

    Skaičiau neseniai. Man paliko panašų įspūdį – savaitgalio knygelė, be pretenzijų į literatūros šedevrus, tačiau paleisti iš rankų visiškai nesinori, skaitosi labai smagiai

+ Leave a Comment