730(61) Liza Marklund "Nobelio testamentas"

Estimated read time 2 min read

nobelio-testamentasLiza Marklund “Nobelio testamentas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Kokias knygas beskaityčiau, suprantu, kad nuo pat vaikystės man labiausiai patinka detektyvai. Net jei jie kažkokie prastoki, aš vistiek mielai skaitau.
Šis nei blogas, nei geras. Tiesiog labai erzina tai, kad leidykla knygas verčia nenuosekliai. Vidurys serijos, pilna užuominų apie ankstesnius įvykius, daugybė praeities vaiduoklių, bet būk mielas, skaitytojau, pasitelk nuovoką ir atspėk pats apie ką kalba. Ne pirmą ir ne paskutinį kartą skaitau knygą ne nuo pradžių, bet pagirti to vistiek negaliu.
Serijos pagrindinė veikėja yra kiek keistoka ir truputį kvailoka žurnalistė. Na ne visai kokia višta, per per daug užsigraužusi gyvenime. Šį kartą jai tenka narplioti Nobelio premijos teikimo metu įvykdytą žmogžudystę, tad daug skaitysime apie mokslininkų užkulisius, politiką ir šiek tiek patį Nobelį. Nei patiko, nei nepatiko. Jei skaitote daug, ir mėgstate detektyvus tai imkite. Jei įveikiate tris knygas per metus, tada paieškokite ko vertesnio.
OficialiaiEvening Post reporterei Anikai Bengtzon teko patirti šiurpių momentų žurnalistės karjeroje, o dabar duota nuobodi užduotis aprašyti Nobelio premijos teikimo pobūvį. Vis dėlto vakaras baigiasi taip, kaip ji visai nesitikėjo: šokdama susiduria su bėgančios žudikės žvilgsniu ir po akimirkos pamato, kaip susmunka šios auka – Nobelio komiteto pirmininkė Karolina fon Bering. Pirma mintis – skambinti į redakciją, tačiau elitinio vakarėlio apsauga nesnaudžia, visi dalyviai operatyviai apklausiami ir turi pažadėti viešai neskelbti jokios informacijos. Netekusi teisės parašyti straipsnį, žurnalistė priversta imti mokamų atostogų. Prie ir taip nelengvos kasdienybės prisideda problemos šeimoje. Vienintelė viltis nepanirti į depresiją – pamėginti pačiai išsiaiškinti, kodėl buvo pasamdyta Kate vadinama amerikiečių žudikė. Visos paieškos nuveda ją pas tą patį žmogų: paslaptingai, tragiškai mirusį turtingą ir garsų pramonininką, kuris atsakingas už vieną iš geidžiamiausių pasaulio dovanų...
Žymos sau: KPS: 512, Ke, 2015 09 03
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook
 

+ There are no comments

Add yours