709(40) Kristin Hannah "Žiemos sodas"

Estimated read time 2 min read

Ziemos-sodas-317x466Kristin Hannah “Žiemos sodas”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Bibliotekoje kažkokia moteris man sako: “imkit šitą, labai gera!”. Ir aš kažkaip iš karto knygą atstūmiau. Tačiau pavaikščiojau, nieko geresnio neradau ir parsinešiau. Iš tiesų gera bei graudinanti.
Šis pasakojimas dvejopas. Apie dvi seseris, kurios užaugo nepatyrusios savo mamos meilės ir nerandančios vietos pasaulyje. Jos susiduria gimtuosiuose namuose po tėvo mirties ir stengiasi suprasti, kodėl motina niekada nerodė dėmesio. O ji nerodo. Bet seka pasaką, kuri, kaip ir numatote, yra tiesa.
Pasaka apie Rusiją, Stalino represijas, Leningrado apsiaustį, badą, mirtį, išlikimą. Detaliai, kraupiai. Apie tai, kaip moteris kabinasi į viltį, į gyvenimą, apie tai kaip bando apsaugot savo šeimą, kaip verda tapetus, nes klijai yra pagaminti iš miltų. Vis maistas. Mums sunku tai suvokti, gyvename pertekliaus laikais, ir net benamiai randa, kad ir išmesto maisto. Netenka virti diržo.
Šiaip knyga man labai patiko. Išskyrus holivudišką pabaigą. Na kam taip banaliai…
Oficialiai: Mereditė ir Nina Vitson yra labai skirtingos seserys. Viena namie augino vaikus ir prižiūrėjo šeimos obelų sodą, kita siekė savo svajonės ir keliavo po pasaulį, norėdama tapti fotožurnaliste. Tačiau kai susirgo jų mylimas tėvas Evanas, šios dvi nutolusios moterys vėl susitiko. Šalia buvo šaltà, įtari mama Ania, kuri net tokiomis aplinkybėmis netapo dukroms paguoda. Vienintelis dukterų ir motinos ryšys buvo joms sekama rusų pasaka. Gulėdamas mirties patale, tėvas išgauna iš artimų moterų paskutinį pažadą – kad pasaka būtų pasekta paskutinį kartą ir iki galo. Prasideda kelionė į tiesą apie mamos gyvenimą. Seserys sužino niekada anksčiau negirdėtą dalyką – patrauklią paslaptingą meilės istoriją, kuri truko šešiasdešimt penkerius metus. Prasidėjo karo nuniokotame Leningrade ir persikėlė į šiuolaikinę Aliaską. Ši istorija suvienija tris moteris, ko niekas negalėjo tikėtis. Tiesa bus tokia baisi, kad sukrės šeimos pamatus ir pakeis nuomonę apie save.
Žymos sau: KPS: 432, KB, 2015 04 12
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours