705(36) Cilla Börjlind, Rolf Börjlind "Potvynis"

Estimated read time 2 min read

POTVYNIS_Cilla Börjlind, Rolf Börjlind “Potvynis”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Skaitau daug detektyvų, labai juos mėgstu, nesu išranki, bet gi žinau, kad vienas yra geresnis už kitą. Šį iš pradžių norėjau mesti. Daugybė vardų, painių, iš pažiūros nesusijusių įvykių ir nelabai įdomūs pagrindiniai personažai: benamis buvęs policininkas, jauna studentė, būsima policininkė.
Po truputį, gana lėtai ir neintriguojančiai istorija vystėsi ir viduryje jau pasidarė įdomu, o paskutinis trečdalis gerokai įtraukė. Jei neturėčiau su kuo lyginti, pvz Kepleriais, knygomis apie Frostą, Adler-Olsen, tai sakyčiau, kad “Potvynis” yra puiki istorija. Pabaiga gana stipri. Bet lyginti turiu su kuo, ir tęsiniuose autoriai galėtų gerokai pasistengti.
Oficialiai: Stingdančioje 1987 metų vasaros mėnesienoje Šiaurės Kosterio įlankoje įvykdoma žiauri žmogžudystė. Auka – jauna nėščia moteris. Pradėjęs tirti bylą detektyvas Tomas Stiltonas neturi už ko užsikabinti. Aukos tapatybė nenustatyta. Motyvas nežinomas. Žudikas nepaliko jokių pėdsakų. Nepaisant didelių pastangų byla lieka neišaiškinta. 
Po dvidešimties metų Stokholme žiauriai sumušami benamiai. Pasikartojančius užpuolimus smurtautojai filmuoja ir skelbia internete, sukeldami didžiulį visuomenės pasipiktinimą.
Olivija Rioning baigia trečią Policijos kolegijos kursą. Ji yra prieš kelis metus mirusio žmogžudysčių skyriaus detektyvo Arno Rioningo duktė. Prieš atostogas būsimieji policininkai namų darbų gauna po vieną beviltišką seną bylą. Olivija pasirenka aiškintis Šiaurės Kosterio nusikaltimą. Bylos medžiaga iškelia daug klausimų, kuriuos galėtų atsakyti tik Tomas Stiltonas. Vienintelė problema – jis dingęs. Išėjo iš policijos. Niekas nežino, kur išvykęs. Olivijai nieko kito nelieka, kaip tik jį surasti…
Žymos sau: KPS:560, KE, 2015 03 22
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

+ There are no comments

Add yours