699(30) Keigo Higashino "Įtariamojo X pasiaukojimas"

cdb_Itariamojo-X-pasiaukojimas3_p1Keigo Higashino “Įtariamojo X pasiaukojimas”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Man pačią vis dar stebina tai, kad rytų kultūra netraukia. Nemėgstu muzikos, filmų ir šiaip esu abejinga, o bet tačiau japonų autorių knygos labai limpa jei tik pasitaiko proga perskaityti.
“Įtariamojo X pasiaukojimas” yra atvirkštinis detektyvas. Žudikas žinomas, nusikaltimo slėpimo būdas žinomas, o pagrindinė intriga yra ar išnarplios viską tyrėjai, ar ne. Bent jau taip viskas atrodo iš pat pradžių. Tačiau, kai pagrindiniai veikėjai yra matematikas genijus (gudriai slepiantis nusikaltimą), pastabus detektyvas (kuris daug mato ir todėl nebūtinai tiki viskuo, ką girdi) ir taip pat genijumi laikomas fizikas (matematiko studijų laikų draugas, kuris pirmas pradeda įtarti kas yra žudikas), paprastos knygos nelauk, arba bent jau tikėkis netikėtumo pabaigoje.
Šioje knygoje man labiausiai patiko kalbos apie matematikos uždavinius :). Ir šiaip matematika mokykloje buvo lengviausias (vienintelė pamoka, prieš kuria visai nebijodavau, kad pvz., netikėtai pakvies prie lentos ir pan.) ir mėgstamiausias mano dalykas
Oficialiai: Šiuolaikinio Tokijo džiunglės ir genialaus matematiko iššūkis geriausiam Tokijo tyrėjui.
Japoniškas detektyvas, priversiantis kaip reikiant padirbėti pilkąsias ląsteles ir suintriguosiantis pažvelgti į Tokijo užkaborius ir ne itin pažįstamą japonų kasdienybę.
Pakeitusi darbą ir persikrausčiusi į naują butą, Jasuko džiaugiasi ramiu gyvenimu: darbas priešpiečių parduotuvėje einasi sklandžiai, santykiai su paaugle dukra Misuko nekelia bėdų, o ilgą laiką persekiojęs buvęs vyras, atrodo, bus palikęs jas ramybėje. Tačiau kai ji patiki jį dingus visiems laikams, buvęs vyras vėl išdygsta prie namų durų. Jasuko gyvenimo ramybė subyra į šipulius.
Išsiaiškinti šiurpios dienos įvykius patikima geriausiam Tokijo tyrėjui Kusanagiui. Logika jam diktuoja įtikimą įvykių grandinę. Bet visi įtariamieji pateikia tvirtus alibi ir versijos viena po kitos atkrinta. Kusanagiui tenka pripažinti, kad šįkart susidūrė su painiausia ir paslaptingiausia byla, kokią tik jam kada nors teko tirti. Jis nujaučia, kad lemtingos dienos mįsles užminė paslaptingas genijus ir jas įminti įstengs tik toks pat genialus protas.
Prasideda nuožmi dviejų genijų kova.
Žymos sau: KPS: 256, ke, 2015 02 08
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.
 

+ There are no comments

Add yours