688(21) Matthew Quick "Auksinis debesies kraštelis, arba optimisto istorija"

Estimated read time 2 min read

auksMatthew Quick “Auksinis debesies kraštelis, arba optimisto istorija”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Tai nebuvo labai įdomi knyga. Parsinešiau iš bibliotekos, nes tą kartą nieko geresnio neradau. Pradėjau ir išvažiavome savaitgaliui. Vežtis nepanorau, nes nepatogu, geriau elektroninės knygos, taip bent žinau, kad neliksiu be skaitalo jei perskaitysiu greičiau nei grįšiu, arba jei mesiu. Grįžusi jau kaip ir nebenorėjau tęsti, nes tai ką buvau palikusi visai neįtraukė. Bet suteikiau šansą, įveikiau ir štai vertinu net geresniu balu nei planavau.

Tai tokia knyga kokią romantinę dramą tikitės pamatyti kine per valentino dieną. Beje, skaičiau, kad filmas yra, taigi štai, jei mėgstat tas tipines amerikietiškas dramkomedijas, tai čiupkit!

Knygoje rašoma apie vyrą, kuris po tam tikros dramos susijusios su žmona praranda atmintį ir kelis metus yra gydomas nervų ligoninėje. Jis neatsimena kas nutiko, o tai, kad negali būti su savo žmona laiko išbandymu. Pasak jo atsiskyrimo laikotarpis baigsis, kai jis pasieks tam tikrus tikslus, pvz., numes daug svorio.  Man keista, kad tas vyras yra labai naivus, vaikiškas, nors regis jo bėda yra atminties spraga ir ūmus smurto proveržis, niekur nerašoma, kad ir iki nutikimų jis buvo toks keistas naivuolis. Vėl man nepatiko veikėjai. Tėvai itin nepatrauklūs, draugai… ne mano skonio. Mergina? Nea… Taip ir varčiau akis kol baigiau knygą.

Šioje knygoje daug tipiškų dalykų: tipiška gatvelė, tipiški futbolo sirgaliai ir t.t. Na viskas ką mes ir matome tipiškuose amerikiečių filmuose. Nelikau sužavėta, bet visai blogai nebuvo.

Oficialiai: Patas turi įdomią teoriją: gyvenimas – tai filmas, kurį kuria Dievas. Ir Dievo jam skirta užduotis – tapti fiziškai stipriam, išmintingam ir jautriam, kitaip tariant, būti puikiu vyru. Kai jis toks taps, Dievas jam dovanos laimingą filmo pabaigą – grįš jo žmona Niki. Bėda ta, kad Patas daug laiko praleido psichiatrijos ligoninėje, o namie niekas su juo apie Niki nesikalba. Lyg to būtų negana, jo mėgstama komanda, Filadelfijos “Eagles”, vis pralaimi rungtynes, jį persekioja keistuolė Tifani, o naujasis psichoterapeutas kaip gydymo būdą siūlo neištikimybę…

Žymos sau: KPS: 312, kb, 2014 01 26
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

2Comments

Add yours
  1. 1
    Vygintas

    Knygos neskaičiau o filmas buvo visai neblogas.Toks įspūdis,kad už knygą geresnis,kad ir kaip paradoksaliai tai skambėtų. 🙂

  2. 2
    Salomėja

    taip, po to kai parašiau įrašą pagūglinau kaip gi knyga patiko kitiems. Taip pat radau atsiliepimų, kad gal čia tas retas atvejis, kai filmas būna geresnis. Gal autorius rašė svajodamas, kad knyga virs filmu 😀

+ Leave a Comment